بررسی وضعیت حقوقی افراد مشکوک التابعیت در حقوق ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در علوم انسانی، چالشها و راه حل ها
  • کد COI اختصاصی: HUMAN04_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 709
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قوام کریمی

عضو هیات علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، یاسوج، ایران.

عفت حمزه حسین آبادی

دانشجوی دکترای حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، یاسوج، ایران

فرشته ایلخانی پور

دانشجوی دکترای حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، یاسوج، ایران

چکیده

از زمان های بسیار دور بحث تابعیت مطرح بوده است و این امر به لحاظ نشان دادن ارتباط و پیوستگی یک شخص به دولتی معین است. در حقوق ایران نیز علی رغم آنکه بحث تابعیت و ملیت از قدیم الایام وجود داشته است ولی لفظ تابعیت بیشتر اخیرا مطرح گشته است. به طوری که با توجه به گسترش روز افزون جامعه بین المللی و ضرورت ایجاد نظام در نظام بین الملل، تقریبا در تمام نظام های حقوقی دنیا پذیرفته شده است که هر کس باید دارای تابعیت خاصی باشد و این امر بعنوان یک اصل، پذیرفته شده است. با این وجود، به لحاظ شیوه ای قانون گذاری مختلف گاهی افراد دو تابعیتی و گاهی افرادی بی تابعیت نیز در جوامع مشاهده می شود و در این رهگذر افرادی دارای تابعیت مشکوک می شوند و تعلق آنها به دولتی خاص، محدود و مسلم نیست و به همین جهت و به لحاظ ضرورت وجود نظم بین المللی، قوانین متعددی در نظام های حقوقی دنیا برای بررسی و رسیدگی به تابعیت افراد مشکوک در نظر گرفته شده است. لذا با توجه به اهمیت موضوع این پژوهش با هدف بررسی وضیعیت حقوقی افراد مشکوک التابعیت در حقوق ایران در قالب یک مطالعه مروری کتابخانه ای و مشتمل، بر دو بخش کلی انجام گرفته است. در بخش اول به بررسی مفهوم و منابع تابعیت، تعریف و چگونگی شک، گیری تابعیت می پردازد و در بخیش دوم نیز تابعیت افراد مشکوک بررسی می شود و نحوه رسیدگی مراجع به دعاوى تابعیت افراد مشکوک مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.. در نهایت امید است تا این پژوهش با بررسی تابعیت و ارایه راهکارهای لازم بتواند موثر واقع شود.

کلیدواژه ها

قوانین حقوقی، افراد مشکوک التابعیت، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.