تحلیل و بررسی جرم فروش مال غیر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی حقوق علوم سیاسی و معارف اسلامی
  • کد COI اختصاصی: ITPLAW02_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1031
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده نوشین نمازیان

دانشجوی کارشناسی ارشد جزا و جرم شناسی، دانشگاه علوم و تحقیقات یاسوج،

چکیده

مطمئنا در دنیای پرتلاطم امروزی، یکی از موضوعاتی که می تواند جوامع بشری را از اختلافات شخصی و جمعی در امان بدارد، آشنایی با حقوق متقابل افراد با یکدیگر و قانون است که مهمترین اثر این آشنایی و آگاهی را می توان در پیشگیری از وقوع بسیاری از مشکلات حقوقی دانست. در جامعه مدنی، افراد دارای حقوق مالی و غیر مالی تعریف شده ای هستند. یکی از مظاهر این اختیار مشروع مدنی، اعطای حق و اختیار در زمینه امور مالی می باشد که قانون برای اشخاص مشخص کرده است که افراد در سایه ی این قدرت مدنی می توانند اعمال تصرف کرده و حقوق خود را استیفاء کنند. بر همین اساس، اشخاصی وجود دارند که به حقوق مدنی افراد احترام نمی گذارند و با دخل و تصرف غیر قانونی در حقوق مالی افراد، نظم اجتماعی را مختل می کنند. یکی از مصادیق تصرفات غیرقانونی در حقوق مالی افراد، انتقال مال غیر می باشد که برای مالکین قانونی آنها ایجاد زحمت می کند. فروش مال غیر و انتقال مال غیر، یکی از جرایم در حکم کلاهبرداری می باشد.در این مقاله به بررسی فروش و انتقال مال غیر و وجه تمایز و تشابه آن با معامله معارض و معامله فضولی می پردازیم و علاوه بر آن جرم بودن آن و نحوه ی رسیدگی و مجازات آنها را هم بررسی می کنیم.

کلیدواژه ها

فروش، انتقال، مال غیر، قانون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.