بررسی کارگذاری مانع های متوالی روی مشخصات و کنترل بدنه جریان غلیظ
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تبریز، دوره: 48، شماره: 92
- کد COI اختصاصی: JR_CEEJ-48-92_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 659
نویسندگان
گروه سازه های آبی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز
گروه سازه های آبی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
امروزه بخش عظیمی از حجم مفید مخازن سدها به واسطه رسوبگذاری از بین میرود. عامل اصلی رسوبگذاری در مخازن سدها جریان غلیظ می باشد. جریان غلیظ، جریانی است که بین دو سیال، به دلیل اختلاف چگالی آنها به وجود میآید. لذا شناخت این پدیده و ارائه راه کارهایی به منظور مهار آن امری ضروری می باشد. در تحقیق حاضر 4 حالت مختلف از کارگذاری 3 مانع متوالی به منظور کنترل جریان غلیظ مورد بررسی قرار گرفته است. ارتفاع موانع با 3 نسبت از ارتفاع بدنه جریان غلیظ و به صورت 1، 75/0، 5/0 = در نظر گرفته شد ( که ارتفاع مانع و ارتفاع بدنه جریان غلیظ است). در 3 حالت از کارگذاری موانع، ارتفاع آن ها یکسان و در حالت چهارم سه مانع به صورت صعودی با اندازههای مذکور در مقابل جریان قرار داده شد. آزمایش ها در 3 شیب صفر، 5/1 و 5/2 درصد، با غلظت20 گرم بر لیتر ( 5/1013= ( و دبی ثابت 1 لیتر بر ثانیه انجام شد. نتایج حاصل نشان داد که به کار بردن مانع های متوالی بر روی پروفیل های سرعت و غلظت تاثیرگذار است. همچنین بیشترین درصد مهار دبی بدنه جریان غلیظ در شرایط شیب صفر درصد و 1= به میزان 63 درصد و کمترین آن در شرایط شیب 5/2 درصد و 5/0= و به میزان 22 درصد حاصل شد.کلیدواژه ها
کنترل بدنه جریان غلیظ, مانع های متوالی, پروفیل سرعت, پروفیل غلظتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.