توسعه ی یک مدل ریاضی جهت تجزیه و تحلیل هزینه های وارانتی و نگهداری- تعمیرات حداقل برای یک زیرسیستم از یک محصول پیچیده

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی صنایع در عصر نوین
  • کد COI اختصاصی: IEMCONF01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا کاظم زاده دهاقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، شاهین شهر اصفهان، ایران

ام البنین یوسفی

استادیار، دانشکده صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، شاهین شهر اصفهان، ایران

محسن چشم براه

استادیار، دانشکده صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، شاهین شهر اصفهان، ایران

چکیده

ارائه وارانتی یکی از راه های افزایش توان رقابتی محصولات است. بازار پیچیده رقابتی و تقاضای مشتریان، رقابت بین تولیدکنندگان برای ارائه وارانتی های بهتر با هزینه ی نگهداری و تعمیرات کمتر، به منظور جذب مشتریان بیشتر را افزایش داده است. در نتیجه، امروزه پیشنهادهای وارانتی متنوعی از سوی تولیدکنندگان ارائه می گردد که شناخت و بررسی دقیق هزینه های وارانتی، تولیدکننده را در انتخاب صحیح سیاست وارانتی و نگهداری- تعمیرات یاری می دهد. همزمان با بهتر شدن سیاست وارانتی، هزینه آن برای تولیدکننده افزایش می یابد. پس برای تعیین سیاست وارانتی نیازمند روشی هستیم که به جای متکی بودن بر حدس و تخمین، بر اطلاعات واقعی از قابلیت اطمینان و شرایط خرابی و تعمیر محصول تکیه کند. برای این منظور این مقاله به مدل سازی و تجزیه و تحلیل هزینه های وارانتی و نگهداری- تعمیرات در سطح حداقل، در یک زیرسیستم از یک محصول پیچیده برای ساختار سیستم سری پرداخته است. تابع توزیع هزینه ی وارانتی با استفاده از تابع توزیع تعداد خرابی های سیستم بدست آمده است، همچنین برای دوره های مختلف وارانتی نیز مقادیر هزینه مورد انتظار وارانتی، انحراف معیار، ضریب تغییرات و قابلیت اطمینان سیستم بدست آمده است. نتایج این مقاله، به کاهش هزینه های وارانتی از طریق بهینه ساختن تصمیمات سیاست های وارانتی و نگهداری- تعمیرات کمک می کند. پیشنهاد می-گردد که با بهره گیری از روش مورد استفاده این مقاله، برای تعیین سیاست وارانتی و نگهداری- تعمیرات در صنایع مختلف، با داده های وارانتی زیاد، گامی در راستای کاهش هزینه های وارانتی و بهبود سودآوری صنایع تولیدی برداشته شود.

کلیدواژه ها

سیاست وارانتی، نگهداری و تعمیرات، تعمیرات حداقل، سیستم های پیچیده، سیستم های سری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.