جهانی اندیشیدن، گفتگو و مفاهیم : معماری اسلامی و تعریف واژه معماری
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی معماری و شهرسازی جهان اسلام در عصر جهانی شدن
- کد COI اختصاصی: DIGICONF01_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 994
نویسندگان
پژوهشگر دوره دکتری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی
عضو هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
ادبیات حوزه ی هنر، شهر و معماری اسلامی، برای اینکه بتواند قابلیت اندیشیده شدن در مقیاس جهانی داشته باشد باموانعی روبرو است. از طرفی در بستر سنت رویکردهای شرقشناسانه، دچار سوء تفاهم هایی است که مانع گفتگویهمدلانه با جهان اسلام می شود. از طرف دیگر، در بستر رویکردهای درون دینی و درون فرهنگی جهان اسلام، در دایرهپیش فرض ها و مفاهیمی محدود است که در مقیاس جهانی چندان شناخته شده نیست. این ادبیات برای اینکه بتواند درمقیاس جهانی اندیشیده شود باید از چنین موانعی عبور کند؛ اما چگونه جهانی اندیشیدن، برای هر حوزه ی فکری، مستلزم تعامل میان ساحت درونی اندیشه و دیگر ساحت های بیرونی است.این تعامل، متکی بر بنیان های اندیشه ی درونی است و در عین حال به تناسب مقیاس تعامل بیرونی، نیازمند نظرگاه واندیشه گسترده تری است. خروج از قلمرو درونی و ورود به محیط گسترده ی بیرونی، نیازمند توانایی گفتگو و مفاهمهاست. هرچند ممکن است گفتگو به وسیله ی زبان مشترک امکان پذیر باشد؛ اما مفاهمه، برپایه مفاهیم و پیشفرض هایمشترک و بین الاذهانی امکان پذیر است.سخن و اندیشیدن درباره معماری اسلامی، در مقیاس جهانی، از این قاعده مستثنی نیست. آیا معماری و دین اسلام، برایآنکه بتوانند در مفاهمه به کار آیند، مفاهیمی روشن و بدون ابهام و مناقشه هستند تامل بر مفهوم معماری و مفهوم اسلام،می تواند زمینه ساز مفاهمه ی بهتری در جهان امروز شود. این تامل، از روش های مختلفی تصاویر ذهنی، رسانه هایجمعی، مصادیق آشنا، امکان پذیر است. از جمله این روش ها مراجعه به تعریف است که در این مجال، با مراجعه بهتعریف لفظی معماری، در دو زبان فارسی و انگلیسی، زمینه های ارتباط مفهومی آن با دین اسلام، بررسی می شود.کلیدواژه ها
جهانی شدن، گفتگو، تفاهم، مفهوم معماری، تعریف معماریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.