معماری همساز با اقلیم گرم و خشک (مطالعه موردی: انواع طبقه بندی خانه های تاریخی کرمان از منظر ترکیب شکلی)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی معماری و شهرسازی جهان اسلام در عصر جهانی شدن
  • کد COI اختصاصی: DIGICONF01_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه اسکندری

کارشناس ارشد معماری داخلی ، دانشگاه هنر ، تهران ، ایران

آزاده ابراهیمی

کارشناس ارشد معماری ، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر ، تهران ، ایران

حسین خسروی

دکتری شهرسازی ، عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر، تهران ، ایران

چکیده

در فرآیند شناخت معماری ایران ، بی تردید تاثیر عوامل تاریخی، اجتماعی، اقتصادی و اخلاقی از یک سو و عواملاقلیمی از سویی دیگر نقش مهمی ایفا می کنند. در کشوری مانند ایران که دارای خصوصیات اقلیمی متفاوتی است،اهمیت تاثیر خصوصیات اقلیمی در شناخت و درک منطق شکل و فضای معماری پررنگ است. آنچنان که تاثیر آندر تمام دل و جان بافت شهری و بناها و حتی عناصر معماری داخلی فضاها دیده می شود . خصوصیات آب وهوایی برای مردمی که در نواحی اقلیمی مشابه زندگی می کنند مسائلی را مطرح می نماید که مشترک جلوه می کندو این مسایل ، انسان ها را به چاره اندیشی هایی واداشته است . این راه حل های سازگار با اقلیم که تعدادشان کمنیست ، یکی از دلایلی است که فرم های معماری را ایجاد کرده اند که در نهایت به موجب استمرار و تداوم فرمی،الگوی معماری شکل گرفته است . یکی از موارد ارزشمند از این مجموعه راه حل ها در اقلیم گرم و خشک ملاحظهمی شود که مطالعه آن ها ما را در شناخت ویژگی های محیطی متاثر از شرایط آب و هوایی حاکم بر محیط یاری میرساند .هدف از انجام این پژوهش ، بررسی و شناخت الگوها و راه کارهایی است که در خانه های تاریخی مناطقگرم و خشک ، در جهت سازگاری با اقلیم مورد استفاده قرار گرفته است . به این ترتیب موضوع پژوهش با استفادهاز مشاهده و برداشت های میدانی ، مطالعات کتابخانه ای و مقایسه تطبیقی ، مورد بررسی قرار گرفته است که جامعهمورد مطالعه ، 6 بنا از انواع طبقه بندی خانه های تاریخی شهر کرمان به لحاظ ترکیب شکلی می باشد.

کلیدواژه ها

اقلیم ، سازگاری اقلیمی ، مسکن بومی کرمان ، الگوی معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.