ارزیابی ضخامت لایه رسوب در ورق ها با استفاده از امواج لمب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین‌المللی آزمون‌های غیرمخرب ایران
  • کد COI اختصاصی: ICTINDT05_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی اشراقی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی؛

فرهنگ هنرور

استاد، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مجتبی عسگری

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مرتضی طباطبایی پور

دستیار پژوهشی، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی؛

چکیده

وجود رسوب یا انسداد در خطوط لوله و مخازن تاثیر نامطلوبی بر انتقال و ذخیره سازی سیالات دارد. این امر باعث کاهش قابل توجه بازده و افزایش هزینه ها میشود. روش هایی که در حال حاضر برای ارزیابی غیرمخرب این نوع رسوب در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند بسیار محدود و عمدتا آسیب زا هستند. در ساختارهای چندلایه امواج فراصوتی هدایت شده یا امواج لمب به راحتی تولید و شناسایی میشوند. از آنجا که اندازه گیری رسوب با استفاده از این امواج میتواند از دیواره خارجی لوله ها و مخازن انجام شود، بکارگیری امواج لمب می تواند یکی از روشهای بالقوه مناسب به منظور بازرسی غیرمخرب رسوب در لوله ها محسوب شود. این مقاله به بررسی اصول و روش امواج هدایت شده فراصوتی برای ارزیابی ضخامت لایه رسوب در لوله ها و مخازن میپردازد. در این روش، امواج اندازه گیری شده توسط روش ارسال-دریافت، با استفاده از تصویر دو بعدی طیف عدد موج-فرکانس مورد تحلیل قرار میگیرند. در مطالعات انجام شده مشاهده شد که وجود لایه رزین ر سوب فر ضی، تعداد مدهای لمب موجود در محدوده فرکانسی مشخصی در ورق را افزایش میدهد. با ا ستفاده از این تحلیل میتوان ورق دارای لایه رزین را از ورق بدون رزین تشخیص داد. در نهایت با انطباق نمودار طیف فرکانسی موج منتشر شده در ورق با نمودارهای تئوری موجود میتوان ضخامت لایه رسوب را با دقت خوبی تخمین زد.

کلیدواژه ها

امواج لمب، لوله و ورق، رسوب، طیف فرکانسی، روش اجزا محدود.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.