مقایسه مقاومت کششی توسکا و کاج در اطراف جاده جنگلی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AFPICONF06_149
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 780
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گرایش علوم و مهندسی جنگل
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
گیاهان به عنوان نوعی از مصالح بوم مهندسی برای پایدارسازی شیروانی ها مورد استفاده قرای می گیرند، زیرا دارای قابلیت خود ترمیمی و تولید مثل می باشند که فاقد هزینه های نگهداری و ترمیم و همچنین دارای عملکرد طولان یتری نسبت به سایر روش ها از نظر پایداری و مقاومت دارا می باشند. تاثیر گیاهان بر افزایش پایداری دامنه ها تا حد زیادی به مقاومت کششی ریشه و نوع گونه بستگی دارد. هدف از این تحقیق مقایسه مقاومت کششی دو گونه توسکا و کاج به عنوان گونه های بومی و غیربومی در تثبیت شیروانی های خاکبرداری و خاکریزی در اطراف جاده های جنگلی می باشد. نمونه برداری برای هرگونه به تعداد 30 نمونه ریشه از پایین دست شیب درخت جمع آوری، و مقاومت کششی آنها با استفاده از دستگاه مقاومت کششی (سنتام) اندازه گیری شد. مقدار میانگین مقاومت کششی برای توسکا و کاج به ترتیب 11/41 و 9/82 مگا پاسکال بدست آمد. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش قطر، مقدار مقاومت کاهش می یابد و میزان اختلاف در سطح 5درصد معنی دار نمی باشد. همچنین میتوان به این نتیجه رسید که برای حفاظت از شیروانی ها از بین گونه های توسکا و کاج گونه توسکا می تواند بهتر باشد، زیرا گونه پیشگام و بومی منطقه، سریع الرشد تر از گونه کاج و همچنین تهدیدی برای جنگل نمی باشد.کلیدواژه ها
بوم مهندسی، شیروانی، مقاومت کششی، گونه، جاده های جنگلیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.