استفاده از الگوریتم Ant Colony در حل مسئله مسیریابی در شبکه های پویا

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ICTM05_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه حسینی سمنانی

دانشجوی دکتری کامپیوتر دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان

کامران زمانی فر

عضو هیئت علمی گروه کامپیوتر دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان

چکیده

با رشد روزافزون استفاده از شبکه های کامپیوتری به عنوان زیرساخت بسیاری از کاربردهای مطرح در تجارت الکترونیک، اموزش الکترونیک و سایر خدمات الکترونیکی نیاز به ارائه الگوریتم های موثر و کارامد برای بهبود عملکرد این شبکه ها به وضوح احساس می شود یکی از مهمترین مسائل در شاخه شبکه کامپیوتری مسئله مسیریابی است الگوریتم های گوناگونی برای حل این مسئله ارائه گردیده است اغلب الگوریتم های موجود به حل ایستای این مسئله می پردازند بنابراین تنها برای شبکه هایی مناسبند که به صورت پویا در حال تغییر نباشند در این مقاله به دنبال ارائه الگوریتمی برای انجام انواع مختلف مسیریابی در شبکه هایی هستیم که در آنها با گذشت زمان امکان تغییر وجود دارد. برای این منظور از الگوریتم کولونی مورچه ها (ACO) بهره گرفته ایم. پیچیدگی الگوریتم ارائه شده در مقایسه با سایر الگوریتم های مسیریابی کمتر بوده و از درجه چند جمله ای است.

کلیدواژه ها

خدمات الکترونیک، شبکه های کامپیوتری، مسیریابی ، الگوریتم کلونی مورچه ها، ACO

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.