پیش بینی سرطان سینه با استفاده از روش خوشه بندی انتشار وابستگی با در نظر گرفتن وزن متغیرها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دو فصلنامه مدیریت مهندسی و رایانش نرم، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JEMSC-4-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا دامی

استادیار، گروه کامپیوتر، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران،

زینب حاتم چوری

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه کامپیوتر، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران،

چکیده

با استفاده از ابزارهای داده­کاوی در حوزه­ی تشخیص پزشکی محدودیت­هایی همچون هزینه­های بالای برخی از آزمایشات یا زمان­بر بودن آن­ها مرتفع می­گردد. به علاوه، وجود خطا در برخی از آزمایشات موجب شده تا روش­های دسته­بندی مورد استقبال پژوهشگران قرار گیرد. در همین راستا پژوهش جاری با تکیه بر ترکیب روش­های خوشه­بندی و دسته­بندی روش جدیدی را برای تشخیص بدخیمی سرطان سینه ارائه نموده است که در آن عمل ترکیب با استفاده از یک الگوریتم ابتکاری تکرار شونده و الگوریتم خوشه­بندی انتشار وابستگی انجام می­شود. این روش با استفاده از یک الگوریتم ابتکاری وزن­هایی را برای متغیرها تولید نموده و براساس الگوریتم انتشار وابستگی، خوشه­های موزون تشکیل می­دهد. سپس شماره خوشه­ها به عنوان یک متغیر جدید به داده­ها افزوده شده و در مرحله­ی بعد، الگوریتم دسته­بند بر روی مجموعه داده­ی اصلاح شده حاوی داده­های اصلی و شماره­ی خوشه­ها اجرا می­گردد. با توجه به شاخص دقت، تولید اوزان تا رسیدن به بیشترین دقت ممکن ادامه می­یابد. بر طبق آزمایشات عددی انجام شده در این پژوهش، ترکیب الگوریتم خوشه­بندی انتشار وابستگی با میانگین دقت 36/98 دارای بیشترین دقت بوده است. به علاوه، آزمون فرض ویلکاکسون برتری شبکه­ی عصبی ترکیبی را نسبت به سایر روش­ها مورد تایید قرار داده است.

کلیدواژه ها

خوشه بندی, سرطان سینه, ماشین بردار پشتیبان, شبکه ی عصبی مصنوعی, آزمون فرض ویلکاکسون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.