سیری بر نمود هویتی معماری سنتی و بررسی نحوه ایجاد تاثیرپذیری معماری معاصر از آن ها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین عمران معماری و صنعت ساختمان ایران
  • کد COI اختصاصی: IRCIVIL03_299
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 393
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

مهدی سلیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

چکیده

ابتدا باید عنوان کرد که هویت * 1 در فرهنگ لغات به معانی مختلف از جمله مجموعه ویژ گی های و توانمندی های فردی اطلاق شده است که یک فرد را از دیگران متمایز می سازد. 2 بحث هویت در معماری یعنی خصوصیات و ویژگی های که یک اثر معماری را از یک سازه مهندسی متمایز کرده و به آن روح و شخصیت می بخشد ، در طول تاریخ بحث هویتی یک اجتماع با فرهنگ سازی و ایجاد شرایط بشری منحصر بفرد با ایجاد خلاقیت در انجام امور روزمره بدست بزرگان آن اجتماع بوجود آمده است ، در این مقاله سعی بر آن شده که یکی از بحران های معماری معاصر یعنی هویت ، بررسی و نقش هویت معماری سنتی در طول سیر تاریخی معماری ایرانی کنکاش و نمودها و روش ها و اصول هویتی تعیین کننده مبانی نظری یک معمار سنتی بررسی و چگونگی بوجود آمدن در طول تاریخ عنوان شده و در ادامه نحوه حل و آمایش مشکلات طراحی و آسایشی استفاده کنند گان آثار معماری در دوره معاصر با استفاده از تحقیقات و نظریات نظریه پردازان دوره معاصر با کمک و بهره گیری از اصول و مبانی فکری معماران سنتی انجام گیرد. در طی این مسیر سعی شده که تعریفی بر هویت و هویت معماری اسلامی و در آخر نمود های بیانگر این مورد در بناها و آثار معماران سنتی بیان شده و از بحران های معماری معاصر ، بنا به گفته بیشتر نظریه پردازان ، بحران عدم هویت و گسستگی هویتی در معماری معاصر بحث شده و نحوه الگو برداری از معمارن سنتی در جهت هویت دادن به آثار و هنر معماری با توجه به زیر ساخت های بستری از قبیل اقتصادی ، سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی در کنار شرایط اقلیمی و تکنولوژی موجود بیان گردد .

کلیدواژه ها

هویت ، هویت معماری سنتی ، هویت معماری معاصر ، معماری سنتی ایرانی ، معماری معاصر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.