طراحی، ساخت و بهره برداری از کانالهای دایره ای پیچشی فلزی با ضخامت کم
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
- کد COI اختصاصی: CARSE03_064
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 506
نویسندگان
کارشناس مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجف آباد
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بین المللی جلفا
چکیده
پژوهش حاضر در رابطه با علم مکانیک سیالات و صنعت تاسیسات انجام شده است. در گذشته برای تغییر در طول و اتصال کانالهای فلزی انتقال جریان سیالات از چرخکاری، برشکاری و فرو بردن کانالهای ساده در یکدیگر، طوقه رابط و فلنج رابط استفاده میشد. عدم هوابندی مناسب، کمبود ایمنی و نبود استحکام در محل اتصال کانال های فلزی در روش اول و دوم و همچنین زمان و هزینه زیاد در اجرای روش سوم، باعث نیاز به طراحی و ساخت کانالهای دایره ای پیچشی فلزی با ضخامت کم ، شده است. از آنجایی که دیواره نازک فلزی قابلیت تراشکاری ندارد، با ایجاد فرورفتگی و برآمدگی به شکل شیارهای مارپیچی منظم روی آن، طرح خاصی از پیچ، شکل دهی میگردد. در این مقاله دستگاه هیدرولیکی فرمینگ ورق نازک فلزی به همراه موضوع تنش تسلیم ورق در قالب مورد بررسی قرار گرفته است که محل پیچها، ایمنی و هوابندی و آبندی لازم را داشته باشد. شکل طراحی شیارها و چند راهه بودن و طول گام پیچ و همچنین سطح بدون فرم و صاف ابتدای آن، سهولت در امر فرورفتن و پیچش و تنظیم طول کانالها را آسانتر کرده، استحکام دیواره فلزی کانال را بالاتر برده و به اجرای نصب کانال در ساختمان، ظاهر زیبایی می دهد. با رو به داخل بودن شیارها و حذف مانع در مسیر جریان، افت فشار کاهش می یابد. طول بلند و مارپیچی گام پیچ به همراه عرض و عمق مناسب و آزاد بودن مسیر شیارها در طول حرکت سیالات گازی، از مخفی ماندن سیال چگالتر درون فرورفتگی های کانال جلوگیری کرده، و با ایجاد یک جریان خفیف گردابه ای، جریان سیال را از درون خود به راحتی عبور میدهد و ضریب ایمنی کانالها در محل اتصال، بالا می رود در نتیجه میتوان از این کانالها به عنوان لوله بخاری ایمن استفاده کرد. استفاده از این طرح با جنسهای مختلف ورق در صنایع، بسیاری از هزینه های جوشکاری و نصب را کاهش میدهد.کلیدواژه ها
کانال های دایره ای، مکانیک سیالات، تاسیسات، هواکش گالوانیزه، دودکش، هواکش، کانال انتقال سیالمقالات مرتبط جدید
- ساخت پوشش آبگریز مبتنی بر نانوذرات سیلیکا مقاوم در برابر خوردگی
- Thermodynamic study of a trigeneration system based on solar energy
- Thermodynamic comparison of different solar organic Rankine cycles
- Energy and exergy analysis of a trigeneration system based on geothermal energy
- Thermodynamic comparison of the geothermal -based power plants
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.