رابطه میزان عمل به باورهای دینی مادران با راهبردهای خودکنترلی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی روان شناسی مدرسه
  • کد COI اختصاصی: IEPACONF05_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران شیوندی

استادیار دانشگاه علامه طباطبائی

فرامرز سهرابی

استاد دانشگاه علامه طباطبائی

کبری معصومی

کارشناسی ارشد علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین میزان عمل به باورهای دینی مادران با راهبردهای خودکنترلی دختران آنها انجام گرفت. طرح پژوهشی حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل دختران پایه چهارم دبستانهای دولتی منطقه 2 شهر تهران و مادران آنها بود. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای، 150 نفر از آنها انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده های پژوهش، مقیاس عمل به باورهای دینی (معبد) (گلزاری، (1383 و پرسشنامه خودکنترلی ادراک شده کودکان هامفری (1982)، توسط شرکت کنندگان تکمیل شد و داده ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد. نتایج نشان داد که هرچند بین میزان عمل به باورهای دینی مادران با راهبردهای خودکنترلی دختران آنها رابطه وجود دارد ولی این رابطه از لحاظ آماری معنادار نیست. بین میزان عمل به باورهای دینی مادران با خودکنترلی فردی دختران آنها رابطه مثبت معناداری وجود دارد، به این معنا که هرچقدرمادران در انجام اعمال دینی مقیدتر باشند، خودکنترلی فردی دختران آنها افزایش پیدا میکند. بین عمل به باورهای دینی مادران با خودسنجی دختران آنها، همچنین بین میزان عمل به باورهای دینی مادران با خودکنترلی میان فردی دختران آنها رابطه معناداری وجودندارد. از یافته های پژوهش حاضر میتوان چنین نتیجه گرفت که بین میزان عمل به باورهای دینی مادران و راهبردهای خودکنترلی که دختران آنها در مواجهه با مسائل زندگی خود به کار می گیرند، رابطه معناداری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

عمل به باورهای دینی، خودکنترلی، خودسنجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.