سنجش سطوح توسعه یافتگی و نابرابری های فضاهای ورزشی شهرستان های استان اصفهان با استفاده از مدل تاکسونومی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: همایش ملی تحقیقات نوین در علوم ورزشی
- کد COI اختصاصی: NCRSS01_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 484
نویسندگان
دانشیار مدیریت ورزشی، دانشگاه اصفهان، ایران
کارشناس ارشد مدیریت ورزشی، دانشگاه اصفهان، ایران
کارشناس تربیت بدنی؛ دانشگاه فرهنگیان شهید باهنر شیراز، ایران
چکیده
پژوهش درمورد توسعه متعادل مناطق از نظر فضاها و امکانات ورزشی، از این جهت اهمیت دارد که نابرابری های فضایی در بحثورزش، تاثیرات جبران ناپذیری بر میزان فعالیت های ورزشی افراد مناطق خواهد گذاشت. این پژوهش با به رگیری از روشتاکسونومی عددی، به سنجش توزیع فضایی شهرستان های استان اصفهان از نظر برخورداری از سطوح توسعه در زمینه مکان ها وفضاهای ورزشی با استفاده از 18 شاخص پرداخته است. هدف اصلی تحقیق یافتن میزان شکاف بین شهرستان ها از لحاظبرخورداری از امکانات و فضاهای ورزشی بود. جامعه آماری تحقیق را تمامی شهرستان های استان اصفهان را شامل می شد. یافتههای پژوهش نشان داد، طی سال های مذکور با وجود افزایش میزان توسعه یافتگی شهرستان های استان، همگرایی نسبی بینامکانات و فضاهای ورزشی در استان اصفهان به وجود نیامده است. نتایج سطح بندی ها نشان می دهد که وضعیت سنجی شاخصهای مورد بررسی در زمینه توسعه مکان های ورزشی در شهرستان های استان اصفهان حکایت از نوعی شکاف نابرابری و عدمتعادل دارد؛ که در این راستا شهرستان اصفهان به دلیل داشتن مرکزیت سیاسی در استان؛ برتری خود را در شاخص های مختلفمورد بررسی حفظ کرده است.کلیدواژه ها
توزیع فضایی، تحلیل تاکسونومی، مکان های ورزشی، توسعه یافتگی، استان اصفهانمقالات مرتبط جدید
- بررسی هوش فرهنگی مدیران با عملکرده سازمان در اداره ورزش و جوانان استان کرمان
- اثربخشی بازی درمانی بر آشفتگی شناختی ورزشکاران کم توان ذهنی
- ارتباط بین هزینه و موفقیت در بازاریابی ورزشی کشور
- دسته بندی عوامل توسعه ورزش همگانی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور
- ارتباط سبک تفکر با بهزیستی روانشناختی معلمان ورزش استان چهارمحال وبختیاری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.