ارزیابی پایداری محله های شهری با استفاده از مدل TOPSIS (مطالعه موردی: شهر بوکان)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سیزدهمین کنگره انجمن جغرافیایی ایران
- کد COI اختصاصی: IGAC13_032
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 645
نویسندگان
کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه خوارزمی، تهران
کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه خوارزمی، تهران
چکیده
توسعه ی پایدار و به تبع آن توسعهی پایدار محله ای مفهومی است که در سال های اخیر در مجامع علمی مطرح شده است و ارتباط تنگاتنگی با آسیب های اجتماعی، زیست محیطی، اقتصادی، امنیت، مشارکت، بافت و مدیریت شهری دارد. هدف اصلی این پژوهش تحلیل سطح پایداری محلات شهر بوکان به منظور دست یابی به توسعه پایدار شهریاست. روش پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی با تاکید بوده جامع نگری بر و جمع آوری اطلاعات به صورت پیمایشی صورت گرفته است. در این پژوهش از میان چهار بافت مشخص در شهر بوکان، از هر بافت یک محله به عنوان نمونه انتخاب شده و در هر محله با توزیع و تکمیل پرسشنامه و بهره گیری از مدل TOPSIS وضعیت پایداری بافت های شهری مشخص شده است. در این تحلیل 8 شاخص در ابعاد اجتماعی- فرهنگی، اقتصادی، کالبدی و زیست محیطی به کار رفته شده است. بر اساس یافته های پژوهش میتوان نتیجه گرفت محلهی افرا در بافت قدیمی با امتیاز 0.9 به عنوان پایدارترین محله، که از دلایل آن می توان به هویت محلی، حس تعلق مکانی اشاره کرد و محله فرهنگیان در بافت جدید با امتیاز 0.359 و محله ی کوی بهداری در بافت میانی با امتیاز 0.354 به عنوان محله ی نیمه پایدار می باشند و محله ی کلهر آباد در بافت نسبتا جدید با کسب امتیاز 0.104 به عنوان محله ی ناپایدار شناخته شده است. از دلایل ناپایداری این محله ها می توان به کم توجهی مدیران شهری، نبود ظرفیت قابل تحمل محله و فقدان مشارکت ساکنان در کارهای جمعی محله اشاره کردکلیدواژه ها
پایداری، پایداری محله های، شهر بوکان، مدل TOPSISمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.