بررسی تاثیر ثوابت سینتیکی رسوب، تجمع و ته نشست برروی ضخامت آسفالتین مرسوب بر سطح دیواره ی لوله ی موئین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC16_606
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامان ناصری بروجنی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده ی مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف

سعید جمشیدی

استادیار، دانشکده ی مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف

وحید تقی خانی

استاد، دانشکده ی مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

ته نشست آسفالتین برروی دیواره ی چاه های نفت یکی از مسائل اصلی تضمین جریان تولید می باشد. این مسئله می تواند منجر به کاهش تولید و حتی بسته شدن کامل چاه شود. روش های از بین بردن رسوب آسفالتین نیز بسیار پرهزینه هستند. لذا پیش بینی رسوب آسفالتین برای شناخت مکان های مستعد رسوب و پیش گیری از رسوب بسیار ضروری می باشد. ماهیت آسفالتین بسیار ناشناخته و درنتیجه پیش بینی رفتار آن سخت می باشد. در این مقاله، از یک مدل جامع برپایه ی دینامیک سیالات محاسباتی برای پیش بینی ضخامت رسوب آسفالتین استفاده شده است. اثر ضرایب ثابت سینتیک در فرآیند رسوب و ته نشست آسفالتین برروی دیواره ی لوله ی موئین مورد بررسی قرار گرفته و تاثیر تغییرات آن ها برروی ضخامت رسوب ارائه شده است. نتایج حاصل نشان می دهد که ضرایب ثابت سینتیکی هم بر روی روند ضخامت رسوب بر روی دیواره ی لوله ی موئین و هم مقدار ضخامت بسیار تاثیر گذار می باشند. افزایش ضریب ثابت سینتیکی ته نشست و کاهش ضریب ثابت سینتیکی تجمع ، پیک ضخامت رسوب را زیاد کرده اما بر روی روند رسوب تاثیر نداشته است. افزایش ضریب ثابت سینتیکی رسوب ترمودینامیکی، به مقدار بسیار زیادی پیک ضخامت رسوب را افزایش داده و روند ضخامت رسوب را نیز کاملا عوض کرده است.

کلیدواژه ها

ته نشست آسفالتین، تضمین جریان تولید، دینامیک سیالات محاسباتی، روش حجم محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.