سنتز نانوکامپوزیت سدیم آلژینات- هیدروکسی آپاتیت برای حذف رنگ متیلن بلو از محلول آبی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC16_571
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه جوربنیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه گیلان

احمد دادوندکوهی

استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشگاه گیلان

چکیده

در این مقاله از نانو کامپوزیت سدیم آلژینات- هیدروکسی آپاتیت و دانه های آلژینات به عنوان جاذب برای حذف متیلن بلو از محلول آبی مورد استفاده قرار گرفت. نانو ذره هیدروکسی آپاتیت مورد نظر با استفاده از پولک ماهی سفید تهیه شده از ضایعات شیلات سنتز شد. در ادامه صحت نانو ذرات هیدروکسی آپاتیت تولید شده توسط الگو پراش پرتو ایکس تایید شد. در این تحقیق اثر پارامترهای تاثیر گذار مانند زمان تماس، pH محلول اولیه، مقدار جاذب و غلظت اولیه رنگ روی ظرفیت جذب مورد بررسی قرار گرفتند. بالاترین درصد حذف رنگ متیلن بلو از محلول در شرایط بهینه pH=8، مدت زمان 180 دقیقه و دوز جاذب 0/05g برای جاذب های Alg و Alg-nHAP بدست آمد. فرایند جذب رنگزای متیلن بلو توسط ایزوترم های جذب لانگمویر، فروندلیچ و دوبینین-رادوشکویچ مورد بررسی قرار گرفتند که با توجه به نتایج حاصله مشخص شد که ایزوترم لانگمویر با ضرایب همبستگی 0/998 و 0/9953 و حداکثر ظرفیت جذب 588/23 و 555/55 برای جاذب های Alg و Alg-nHAP بهترین تطابق را با داده های آزمایشگاهی دارد.

کلیدواژه ها

متیلن بلو، سدیم آلژینات، نانوذره هیدروکسی آپاتیت، جذب، نانو کامپوزیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.