بررسی تجربی کاهش یون های کلسیم و منیزیم توسط نانو لوله های کربنی عامل دارشده

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC16_561
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 345
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی عباسی نسب

کارشناس ارشد مهندسی شیمی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

فریال نصرتی نیا

عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

روش های مختلفی برای حذف یا کاهش سختی آب (یون های کلسیم و منیزیم) وجود دارد که هرکدام دارای معایب و مزایایی می باشند. هدف از این پژوهش بررسی کارایی نانو لوله کربنی عامل دار به منظور حذف یون های کلسیم و منیزیم از نمونه آب مصنوعی و آب در شرایط بهره برداری می باشد. تاثیر پارامترهای آزمایشگاهی از قبیل جرم جاذب، زمان واکنش، دما، PH ، یون های مزاحم، مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است. در نهایت، شرایط بهینه به منظور مطالعه تاثیر نانو لوله آمین دار در حذف یون های کلسیم و منیزیم در شرایط بهره برداری و مقایسه با جاذب زئولیت مورد ارزیابی عملکردی قرار گرفته است. ایزوترم های مختلف و مدل های سینتیکی براساس داده های تجربی استفاده شد و مشخص گردید که رفتار جذب یون های کلسیم و منیزیم توسط نانو لوله کربنی عامل دار (آمین دار) با ایزوترم جذب فروندلیچ و مدل سینتیکی شبه مرتبه دوم به خوبی مطابقت دارد. مقایسه نتایج نشان می دهد جاذب نانو لوله کربنی آمین دار میزان جذب مطلوب تری نسبت به جاذب زئولیت در شرایط مشابه دارد.

کلیدواژه ها

نانولوله های کربنی، ایزوترم جذب فرندلیچ، سختی آب، یون های کلسیم و منیزیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.