مطالعه و بررسی بر روی تکنولوژی CCS در ایران و مقایسه ی آن با کشورهای خاورمیانه و اروپایی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC16_557
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 885
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد محمدی

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، مهندسی سیستم های انرژی، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز

داود کاه فروشان

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات مهندسی محیط زیست، دانشکده ی مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز

سونیا صدری اسکویی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز

چکیده

افزایش بیش از حد گازهای گلخانه ای در اتمسفر زمین سبب افزایش دمای کره زمین گردیده است یکی از مهم ترین گازهای گلخانه ای CO2 بوده که به دلیل ماندگاری زیاد در جو و نیز غلظت بالای این گاز سبب شده که زنگ خطری در دنیا جهت مقابله با این گاز گلخانه ای صورت پذیرد. ذخیره سازی دی اکسیدکربن و تزریق آن در سنگ ها و فضاهای متخلخل در اعماق زمین می تواند از انتشار این گاز به جو جلوگیری کند فرآیند صنعتی شامل جذب گاز CO2، حمل و نقل و ذخیره سازی آن اصطلاحا CCS نامیده می شود میدان های نفتی یکی از مهمترین مکان های ذخیره سازی دی اکسید کربن می باشند، CCS فناوری کاهش گازهای گلخانه ای است که در این مقاله به بررسی اثرات زیست محیطی و اقتصادی آن برای نیروگاه برق مرجع پرداخته شده و نتیجه گرفته شد که هزینه جذب 1 تن دی اکسیدکربن از این طریق چیزی حدود 77 دلار است که نسبت به سایر روش های جذب مقرون به صرفه تر است، همچنین سعی بر آن داشتیم تا با ارائه تجربیات کشورهای خاورمیانه و اروپایی در کنترل انتشار گاز دی اکسیدکربن و نیز معرفی پیشرفت های ایران در این عرصه، گامی بلند در رسیدن به فردایی پاک برداشته باشیم.

کلیدواژه ها

دی اکسید کربن، CCS، محیط زیست، نیروگاه رامین، جمع آوری، ذخیره سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.