ارائه راهکارهایی برای کاهش خوردگی در راکتورهای بستر سیال تولید اتیلن دیکلراید در صنایع پتروشیمی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC16_496
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا نیک فرجام

رئیس پژوهش و فناوری شرکت پتروشیمی اروند

چکیده

در مجتمع های پتروشیمی، ماده شیمیایی اتیلن دیکلراید یکی از مواد با ارزشی است که عموما برای تولید وینیل کلراید مونومر مورد استفاده قرار می گیرد. در راکتور اکسی کلراسیون بستر سیال تولید اتیلن دیکلراید ، گاز کلرید هیدروژن تویید شده در کورهای کراکینگ واحد با گازهای اتیلن و اکسیژن در مجاورت کاتالیست کلرید مس بر پایه گاما آلومینا واکنش داده و اتیلن دیکلراید تولید می شود. در مسیر خوراک ورودی به راکتور و همچنین تجهیزات درون راکتورهای بستر سیال و مسیرهای خروجی از راکتور، با وجود آنکه تجهیزات داخلی این راکتورها عموما از فلزات و آلیاژهای بسیار مقاوم در برابر خوردگی مانند تیتانیم و استنلس استیل ساخت می شوند اما نکات و موارد مهمی وجود دارد که لازم است در هنگام بهره برداری رعایت شوند. عدم رعایت و عدم کنترل موارد لازم، موجت ایجاد خوردگی در این راکتورها و اتلاف سرمایه و انرژی خواهد شد. در این مبحث ابتدا مروری بر فرآیند واکنش صورت گرفته و در پایان با توجه به خوردگی های مشاهده شده، راهکارهایی برای کاهش خوردگی در راکتورهای بستر سیال ارائه خواهد شد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.