بررسی اثر دمای پیش پلیمریزاسیون و جریان های ورودی بر متوسط وزن مولکولی پلی (پروپیلن) به کمک مدلسازی فناوری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC16_278
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد شریف

دانشیار، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مصطفی احمدی

استادیار، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

ماهان م معطری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

در اکثر مدل سازی فرآیندهای پلیمریزاسیون به کمک روش ممان ها، از یک رآکتور برای مدلسازی کل فرآیند استفاده می شود. این فرض با وجود اینکه محاسبات را ساده تر می کند اما از دقت مدل می کاهد و باعث بروز خطا در پیش بینی خواص محصول می شود؛ لازم است جزئیات فرآیند تولید در مدلسازی لحاظ شود تا مهندسین بتوانند نسبت به کنترل دقیق تر واحد، طراحی گریدهای جدید محصول و بهینه سازی شرایط فرآیندی اقدام کنند. در این پژوهش تلاش شده است که پیچیدگی های صنعتی فرآیند Spheripol اعم از رآکتور پیش پلیمریزاسایون، رآکتورهای پلیمریزاسیون و خطوط خوراک دهی به هر رآکتور مطابق واقعیت در نظر گرفته شود. به این ترتیب در این پژوه مدلسازی هر سه رآکتور موجود در فرآیند صنعتی صورت گرفته و دقت مدل در مقایسه با مدل های ساده شده بهبود یافته است. همچنین اثر تغییر دمای رآکتور پیش پلیمریزاسیون روی متوسط وزن مولکولی وزنی (Mw) و توزیع وزن مولکولی (PDI) پلی (پروپیلن) نهایی بررسی شده است؛ در این حین دبی جریان های خوراک، زمان اقامت و دمای رآکتورهای پلیمریزاسیون ثابت در نظر گرفته شده اند. مشاهده می شود که با افزایش دما از 10 به 45 درجه سلسیوس در این مرحله Mw و PDI پلیمر نهایی افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

مدلسازی، پلی(پروپیلن)، ممان،پلیمریزاسیون، Spheripol

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.