مطالعه تاثیر کلسیناسیون سیلیکاائروژل بر روی سنتز فوم نانوکامپوزیتی سیلیکاائروژل/پلی یورتان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC16_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 379
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیل الستی

دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی شیمی، مرکز تحقیقات پدیده های انتقال، دانشگاه صنعتی سهند

جعفرصادق مقدس

استاد، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند

مصطفی رضایی

استاد، دانشکده مهندسی پلیمر، دانشگاه صنعتی سهند

چکیده

سیلیکاائروژل خالص توسط فرآیند سل-ژل سنتز شده و به واسطه اندازه ذرات و حفرات در حد نانومتر دارای خواص منحصر به فردی می باشد، که به واسطه این خواص دارای کاربردهای مختلف می باشد که به مواردی همچون عایق حرارتی، عایق صوتی، جاذب و غیره می توان اشاره کرد. از سیلیکاائروژل به دلیل ترد و شکننده بودن به تنهایی در مواردی که نیاز به خاصیت مکانیکی و انعطاف پذیری باشد، نمی توان استفاده کرد، به همین دلیل از کامپوزیت آن استفاده می شود. در مورد کاربرد عایق حرارتی سیلیکاائروژل می توان از پلی یورتان به عنوان بهبود دهنده خاصیت مکانیکی استفاده کرد، که در این تحقیق از سیلیکاائروژل های کلسینه شده در دماهای مختلف به عنوان پخش شونده و از پلی یورتان به عنوان ماتریس استفاده شده است. فوم های نانوکامپوزیتی با استفاده از اختلاط سیلیکاائروژل های کلسینه شده در دی ایزوسیانات و پلی ال سنتز شد. نتایج آنالیز FESEM نشان داد اندازه ذرات و حفرات سیلیکاائروژل آب دوست کمتر از 50 نانومتر بوده و به صورت همگن پخش شده اند. نتایج آزمون BET-BJH نشان داد محدوده اندازه حفرات در حد نانومتر بوده و در طی فرایند کلسیناسیون مساحت سطح ویژه نسبت یه سیلیکاائروژل آبگریز افزایش پیدا کرده است. با توجه به آنالیز FTIR مشاهده شد، سیلیکاائروژل آب دوست به دلیل دارا بودن گروه های هیدروکسیل در پلی ال اختلاط بهتری داشته و با دی ایزوسیانات واکنش می دهد که درنتیجه باعث تغییر در میزان پیوند هیدروژنی و گروه های یورتانی خواهد شد.

کلیدواژه ها

عایق حرارتی، سیلیکاائروژل، کلسیناسیون، فوم نانوکامپوزیتی، پلی یورتان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.