پیش بینی هندسه هیدرولیکی رودخانه های کوهستانی با استفاده از مدل تحلیلی(مطالعه موردی: رودخانه اورازان)
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: هشتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
- کد COI اختصاصی: IREC08_046
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1599
نویسندگان
کارشناس ارشد دفتر مهندسی رودخانه ها و سواحل، شرکت مدیریت منابع آب ایرا
استادیار دانشگاه صنعت آب و برق،
مدیرکل دفتر مهندسی رودخانه ها و سواحل، شرکت مدیریت منابع آب ایران،
چکیده
مسئله کاربرد مدلهای تحلیلی در پیش بینی مقاطع پایدار رودخانه های کوهستانی که دارای بستر آبرفتی می باشند به لحاظ وضعیت متغیر پایداری کناره ها، معمولا با خطایی غیر قابل پذیرش مواجه می شود. شاید دریک نگاه کارشناسانه اولیه کناره های کاملا صلب و غیرقابل فرسایش برای مقاطع کوهستانی در نظر گرفته شود، چنین فرضی با کاربرد معادلاتیک مدل تحلیلی، شیبی بسیار بزرگتر و عرضی بسیار کوچکتر از شرایط طبیعی رودخانه توسعه خواهد داد که با هیچ منطق مهندسی سازگار نخواهد بود .دراین تحقیق با در نظر گرفتن فاکتور پایداری کناره وکمی سازی تاثیر آن، تغییرات پارامترهای هندسه هیدرولیکی مقطع رودخانه کوهستانی مورد بررسی قرار می گیرد. بدین منظور مدلی توسعه داده شده است که در آن وضعیت پایداری کناره های رودخانه های کوهستانی با در نظر گیری معادله پایداری کناره و فاکتور پایداری واعمال آن در مورد مقاطع رودخانه کوهستانی اورازان که از سرشاخه های رودخانه طالقان می باشد، مورد ارزیابی قرار گرفته و به آن مقدار کمی نسبت داده شده است. با وجود این هنوز نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه می باشد، بدین منظور که تاثیر کناره صخره ای و نحوه بررسی عرض و عمق در رودخانه های کوهستانی چگونه توسط مدل تحلیلی برآورد شود.کلیدواژه ها
هندسه هیدرولیکی، پایداری کناره، رودخانه کوهستانی، مدل تحلیلیمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.