نگاهی به اثرات بهداشتی ماهیان زینتی وارداتی بر ماهیان بومی ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس حفاظت از ماهیان بومزاد اکوسیستمهای آبهای داخلی ایران
  • کد COI اختصاصی: CBFCONF01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 327
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز قره وی

سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی،گرگان، ایران.

سیدمرتضی حسینی

سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی،گرگان، ایران.

ملیکا قلیچ پور

گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

چکیده

امروزه تجارت ماهیان زینتی به عنوان یک صنعت محسوب میگردد و سالانه میلیاردها دلار گردش مالی دارد. بنا بر آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی در سال 1396 ، بیش از 63 تن انواع ماهیهای زنده زینتی آب شور و شیرین از 4 کشور اندونزی، تایلند، چین و مالزی به کشور وارد شده است (بیش از 60 میلیارد ریال). این در حالی است که بسیاری از این ماهیان با بالاترین کیفیت و تضمین سلامتی در کشور تولید میشوند. بسیاری از ماهیان زینتی که به کشور ما وارد میشوند، از کیفیت لازم نیز برخوردار نیستند و بر اساس قانون باید 40 تا 45 روز در قرنطینه بمانند اما این زمان برای قرنطینه ماهیان زینتی اعمال نمیشود و بسیاری از آنها قبل از عرضه به بازار تلف میشوند. این موضوع میتواند به راحتی بیماریهای واگیردار انگلی، باکتریایی و ویروسی به صنعت شیلات و آبزیپروری صدمات بسیاری را وارد کند. اگرچه گزارشها در این مورد به دلیل فقدان بررسیهای لازم در مرزهای ورودی کم است اما گزارشهایی حاکی از آن است که عوامل بیماری زایی همچون هرپسویروس کوی و یا انگل Dactylogyrus vastator که بومی کشور نیستند بهراحتی که از طریق ماهیان کوی و گلدفیش بهعنوان ماهیان زینتی به ایران وارد شده و میتوانند بهراحتی در اثر عرضه و تقاضا در سراسر ایران پخش گردند موجب آسیب به ذخایر ماهیان کشور شود. این موضوع میتواند در درازمدت بر ماهیان بومزاد تاثیر منفی داشته باشد.

کلیدواژه ها

بیماری، ماهی زینتی، قرنطینه، بهداشت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.