شناسایی تنوع گونه ای ماهیان رودخانه خرم رود در استان لرستان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس حفاظت از ماهیان بومزاد اکوسیستمهای آبهای داخلی ایران
  • کد COI اختصاصی: CBFCONF01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2821
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریا درویشی

دانشگاه تهران، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.

آرش جوانشیر

دانشگاه تهران، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.

منوچهر نصری

دانشگاه لرستان، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم و مهندسی شیلات، خرمآباد، ایران.

چکیده

مطالعه تنوع زیستی ماهیان رودخانه خرم رود در استان لرستان در پاییز 1397 انجام شد. عملیات نمونه برداری در چهار ایستگاه بر روی این رودخانه صورت گرفت و مجموعا0 تعداد 251 قطعه ماهی متعلق به دو خانواده، هشت جنس و نه گونه شناسایی گردید. گونه های شناسایی شده شامل ماهی سنگلیس قرمز (Garra rufa)، ماهی نازک جنوب (Chondrostoma regium)، سیاه ماهی درشت فلس (Capoeta aculeata)، سیاهماهی توئینی (Capoeta trutta)، لوتک دهان بزرگ ( Cyprinion (macrostomum، سفیدماهی رودخانهای (Squalius cephalus) ، ماهی خیاطه ( Alburnoides (idignensis، ماهی نازوک (Alburnus mossulensis) و سگ ماهی جویباری ( Oxynoemacheilus (frenatus بودند. بر اساس نتایج این مطالعه خانواده کپورماهیان با 9 گونه بیشترین تنوع گونه ای را داشته و پسازآن خانواده Nemacheilidae با یک نماینده قرار گرفت. بیشترین فراوانی در سطح گونه مربوط به Alburnus mossulensis بود. از نظر فراوانی کل ماهیان صید شده، ایستگاه دوم در ابتدای شهر خرم آباد (% 55/37) و کمترین فراوانی (% 2/78) مربوط به ایستگاه چهارم واقع در پاییندست شهر خرمآباد بود. بر اساس نتایج این مطالعه، فراوانی و تنوع ماهیان از بالادست رودخانه به سمت ایستگاه خروجی شهر خرم آباد روند کاهشی شدیدی نشان میدهد.

کلیدواژه ها

تنوع زیستی، شایستگی زیستگاه، کیفیت آب، خانواده کپورماهیان، ماهیان آبهای داخلی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.