کانی شناسی، ساخت و بافت و دگرسانی در کانسار مس قیصری، جنوب دامغان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور و بیست و یکمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO11_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 549
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا مسکینی سیاهمرد

دانشجوی ارشد زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه صنعتی شاهرود

فرج اله فردوست

استادیار زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه صنعتی شاهرود

مهدی رضایی کهخایی

استادیار پترولوژی، دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

کانسار مس قیصری در 150 کیلومتری جنوب دامغان، 40 کیلومتری جنوب غرب معلمان، 30 کیلومتری غرب روستایرشم و در پهنه ساختاری- رسوبی ایران مرکزی واقع شده است. توالی لیتولوژیکی محدوده مورد مطالعه شامل: گدازه هایزیردریایی با ترکیب آندزیت – بازالت، آندزیت، دایک دیابازی و مجموعه آذرآواری از جمله توف و توف برشدگرسان شده دارای قطعات بازالتی با سن ایوسن میانی می باشند. کانه زایی به صورت رگه- رگچه ای (شکافه پرکن)،جانشینی، دانه پراکنده و پرکننده فضای خالی در داخل واحد آندزیت و آندزیت – بازالت با سن ایوسن رخ داده است.دگرسانی های عمده شامل کربناتی، کلریتی، سیلیسی، سریسیتی، سولفاته، لیمونیتی و هماتیتی می باشد. براساس مطالعاتکانه نگاری، کانی های اولیه شامل کالکوسیت، کالکوپیریت، پیریت، دیژنیت، و مس طبیعی و کانی های ثانویه شاملمالاکیت، آزوریت، کوولیت، گوتیت و اکسید و هیدروکسیدهای آهن (لیمونیت و هماتیت)، مگنتیت، کوپریت می باشند.کانی های کوارتز، کلسیت و ژیپس کانی های باطله کانسار را تشکیل میدهند.

کلیدواژه ها

کانی شناسی، ساخت و بافت، دگرسانی، مس، قیصری، دامغان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.