ریشه یابی و رتبه بندی علل افزایش سن ازدواج در بین دانشجویان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوفصلنامه اسلام و علوم اجتماعی، دوره: 8، شماره: 16
  • کد COI اختصاصی: JR_ISSJ-8-16_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 571
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدرعلی جهانبخشی

گروه معارف اسلامی، عضو هیات علمی واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران (نویسنده مسیول

سیف الله فضل الهی قمشی

گروه علوم تربیتی (برنامه ریزی درسی)، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران، دکتری تخصصی برنامه ریزی

چکیده

هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر افزایش سن ازدواج دانشجویان است. روش تحقیق، توصیفی و از نوع پیمایشی است و جامعه آماری نیز دانشجویان مجرد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، و نمونه آماری 392 نفر که براساس جدول مورگان به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته حاوی 52 مولفه در طیف پنج درجه ای لیکرت با پایایی 902/0 براساس آلفای کرونباخ بود. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات افزون بر روش های آمار توصیفی از آزمون استنباطی Z تک گروهی استفاده شد. نتایج نشان داد: بیکاری، نداشتن درآمد کافی، خوف از افزایش هزینه ها، تاکید بر داشتن مسکن و خودرو پیش از ازدواج، استقلال مالی، گسترش روابط ناسالم بین دختران و پسران، کاهش اعتماد به طرف مقابل، گسترش فرهنگ تجمل گرایی، تاکید بر داشتن شغل مناسب با مدرک دانشگاهی، مسیولیت پذیر نبودن افراد برای اداره زندگی، به ترتیب از مهم ترین و الویت دارترین، و نگرانی از ضعف و ناتوانی جنسی، تاکید والدین بر انتخاب همسر از بین آشنایان، و خدمت سربازی پسران از کم اثرترین عوامل در افزایش سن ازدواج دانشجویی شناخته شدند. موثرترین عامل برای افزایش سن ازدواج دانشجویی عوامل اقتصادی هستند.

کلیدواژه ها

دانشجویان, دانشگاه, افزایش سن ازدواج, رتبه بندی عوامل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.