تاثیرات طراحی داخلی ایستگاه های متزو در افزایش تعاملات اجتماعی (نمونه موردی ایستگاه مترو شماره 7 تبریز)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی یافته های نوین در مهندسی عمران، محیط زیست و معماری
  • کد COI اختصاصی: NCCEAE01_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 678
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد زارعی

گروه معمار پردیس علوم و تحقیقات تبریز دانشگاه آزاد اسلامی تبریز ایران

اسدالله شفیع زاده

گروه معماری واحد تبریز دانشگاه آزاد اسلامی تبریز ایران

چکیده

رویکرد انسانی در کنار توجه به مفهوم توسعه ی پایدار در معماری منجر به شکل گیری مفهوم پایداری اجتماعی شده است. در معناری پایداری اجتماعی، حفظ و ثبات مولفه های اجتماعی و فرهنگی جامعه هم پیوند با ابعاد زیست محیطی و اقتصادی مطرح است و به رفتارهای انسانی بستگی دارد که در درون فضا رخ می دهد. طراحی معماری می تواند در یافتن راه حل هایی برای تاثیر متقابل گروه های اجتماعی نقش ایفا کند. شهرها جایگاه اصلی فعالیت های انسانی هستند. برای پایداری در شهر باید به جنبه های اجتماعی نظیر ایجاد و حمایت از محیط های انسانی فعال و فضاهای زنده توجه شود. ایستگاه مترو به عنوان فضای عمومی شهری همواره پذیرای جمعیت انسانی بسیاری در روز است و از ا ین رو نادیده گرفتن پتانسیل های تاثیرگذار در تعاملات اجتماعی مناسب می تواند این فضای شهری را به یک معضل شهری تبدیل نماید. در این راستا شناخت و تجزیه و تحلیل و شکل دهی به فضاهای مترو به عنوان فضای شهری پایدار نیازمند شناخت عوامل و فاکتورهای تاثیرگذار بر پایداری اجتماعی و شناخت پتانسیل های طراحی این گونه فضاهاست. در این پژوهش به روش توصیفی تحلیلی، سوابق موضوع در قالب تعریف توسعه ی پایدار، جایگاه پایدار اجتماعی در توسعه و نقش معماری در پایداری اجتماعی و معیارهای آن مورد بررسی قرار گرفته و تاثیر هر فاکتور و ارتباط آن با دیگر فاکتورها و راهکارهای دستیابی به هریک تحلیل گردیده است. از مقایسه ی تطبیقی فاکتورها و راهکارهای ا رایه شده و پتانسیل فضایی ایستگاه های مترو، معیارهایی منطبق با ویزگی های فضایی ایستگاه ها استخراج شده است. براساس نتایج، چگونگی و معنا مشخص شده و در نهایت راهکارهایی برای طرحی متناسب با فرهنگ و خواست و نیاز و پیش زمینه ی ذهنی استفاده کنندگان، ارایه گردیده است.

کلیدواژه ها

توسعه ی پایدار، پایداری اجتماعی، معماری، فضای عمومی شهری، ایستگاه مترو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.