روشی جدید برای بهینه سازی تصحیح اثر تضعیف پرتوهای گاما در تصویرگیری از قلب با روش SPECT
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: کنفرانس فیزیک ایران 1388
- کد COI اختصاصی: IPC88_150
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1171
نویسندگان
دانشکده فنی مهندسی، گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه اصفهان
دانشکده علوم پایه، گروه فیزیک، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای سازمان انرژی اتمی ایران
دانشکده علوم پایه، گروه فیزیک، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
چکیده
در تصویرگیری از بافت های مهم بدن نظیر قلب با روش های پزشکی هسته ای، به دلیل آنکه این بافت توسط بافت های دیگر و نیز قفسه سینه پوشانده شده است، پرتو گامای خارج شده از هر نقطه قلب در طول مسیر خود دچار تضعیف و پراکندگی می گردد، لذا کیفیت تصاویر حاصل تنزل می یابد. لذا با انجام این تحقیق، مهمترین الگوریتم های تصحیح اثر تضعیف مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفت، سپس به منظور اطمینان از نحوه ی ارزیابی ها و انتخاب بهترین الگوریتم ، روش (Transmission Attenuation Correction) TAC با استفاده از سیستم Dual Head SPECT موجود در گروه پژوهشی پزشکی هسته ای سازمان انرژی اتمی و نیز با استفاده از فانتوم قلب مورد آزمایش قرار گرفت در این تحقیق با استفاده از یک چشمه خطی که حاوی 0/5mCi و 201Tl ( ماده رادیواکتیوی مشابه همان رادیوداروی تزریق شده به بیمار) می باشد در کنار فانتوم قلب استفاده نمودیم. این عمل مانند این است که قلب را علاوه بر تابش Emission به صور ت Transmission و توسط چشمه خطی نیز تحت تابش قرار داده ایم که پس از اعمال فرمو لهای تصحیح اثر تضعیف، کیفیت تصاویر به نحو چشمگیری بهبود یافتن د. لذا این تحقیق به خوبی نشان می دهد که بجای استفاده از سخت افزار گران قیمت TAC و چشمه های پرتوزای گران قیمت و دور از دسترس م یتوان به آسانی از یک چشمه خطی حاوی رادیو داروی تزریقی به همراه الگوریتم مورد استفاده در این تحقیق استفاده نمو دو از مزایای آن نظیر افزایش کنتراست و رویت پذیری تصاویر حاصل از جاروب نمودن قلب با روش SPECT که به تشخیص ضایعات و بیماریهای قلبی مخصوصا در افراد مسن خانمها بسیار کمک می کند، استفاده نمود.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر شکل موج منبع موج کیلو هرتزی در تولید جت پلاسمای فشار اتمسفری
- افزایش شار مشخصه پرتو ایکس با استفاده از هدف های جامد با روش بر هم کنش لیزر- پلاسما
- بررسی مکانیزم تولید پرتو ایکس از طریق بر هم کنش لیزر شدت بالا با محیط پلاسما به روش جذب تشدیدی (با قطبش P )
- بررسی راه کارهای موجود جهت حذف ترکیبات سمی Nox از گارهای تولید شده توسط صنایع و خودروها
- کانونی سازی باریکه یونهای گزنون شتاب یافته توسط چهار قطبی مغناطیسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.