بررسی اصول طراحی شهرک مسکونی جهت ارتقا رضایتمندی اجتماعی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی یافته های نوین در مهندسی عمران، محیط زیست و معماری
  • کد COI اختصاصی: NCCEAE01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 527
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شکوفه قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قایمشهر مازندران آمل ایران

علی دشتی شفیعی

دکتری معماری عضو هییت علمی و مدیر گروه غیرانتفاعی شمال آمل مازندران امل ایران

چکیده

داشتن مسکن امری است که هر موجود زنده ای با آن درگیر است و به نوعی سعی در فراهم کردن آن دارد. احساس رضایت افراد از محیط زندگی به طور مستقیمی با احساس امنیت او در محیط ارتباط دارد. امنیت از ارکان اصلی و مهم در تامین سلامت ساکنین است که سبب افزایش کیفیت زندگی می گردد بنابراین امنیت اجتماعی که به عنوان یکی از عوامل اصلی ایجاد رضایت از محیط دارای اهمیت زیادی است که ا یجاد امنیت و احساس آن سبب ایجاد اسایش برای افراد و در پی آن انجام صحیح امور و مسایل مربوط می گردد جرم به عنوان موضوعی اجتماعی از فرهنگ هر جامعه منشا گرفته و همواره در جوامع وجود دارد و مشکل همه جوامع از طریق تاثیر مستقیم و یا غیر مستقیمش بر زندگی افراد جامعه می باشد. از آنجا که وجود امنیت از ضروریات اساسی کیفیت زندگی افراد می باشد، لذا عدم وجود آن و ترس از وقوع جرم های فیزیکی از اصلی ترین معضلات حاصل از وقوع جرم در جوامع کنونی است که اثار نامناسبی در زندگی افراد باقی می گذارد و سبب کاهش تعاملات اجتماعی افراد از طریق کاهش حضور آنها در محیط بیرون می گردد این مقاله سعی برآن دارد تا با بررسی رابطه میان امنیت و کاهش جرم از طریق طراحی محیطی در شهرک های مسکونی ارتقا رضایتمندی افراد از محیط بپردازد. براساس این پزوهش که به روش کیفی است نتایج حاصل نشان می دهد در یک مجتمع مسکونی، عوامل فیزیکی، عوامل روحی و روانی، فضای سبز، فضای اجتماع پذیر؛ ویزگی های کالبدی و عوامل معماری و محیطی میزان رضایت فرد از مجتمع را شکل می دهد. بطور کلی این تحقیق از نظر هدف بنیادی و سپسل تحلیلی و از نظر نتایج کاربردی می باشد.

کلیدواژه ها

رضایتمندی اجتماعی، شهرک اجتماعی، امنیت، کاهش جرم؛ روابط مسکونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.