بررسی شاخص های شهر خلاق و نقش آن در توسعه پایدار شهرها
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: نخستین همایش تدبیر معماری، شهرسازی، عمران و جغرافیا در توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: AUCS01_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 609
نویسندگان
عضو هییت علمی گروه شهرسازی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری (واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی)
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری (واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی)
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری (واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی)
چکیده
شهرها ظرفهای خلاقیت هستند و همیشه چرخه ای حرکت، تمرکز و هدایت انرژی خلاق بشر بوده اند. شهر خلاق و نوآور از جمله مباحث جدید در حوزه ی مطالعات شهر پایدار میباشد .شهرهای بزرگ قرن بیست و یکم با مسایل مشترکی از جمله مدیریت توسعه پایدار مواجه هستند .شهر خلاق نه تنها فضایی است که در آن خلاقیت رشد میکند، بلکه سازماندهی و مدیریت آن به طور خلاقانه طرح ریزی میگردد.فلسفه شهر خلاق آن است که در هر شهری همیشه ظرفیتی بسیار بیشتر از آنچه ما در وهله اول تصور میکنیم، وجود دارد.وجود زیر ساخت فرهنگی و اقتصادی، رهبری خلاقانه و نقش افراد خلاق و نوآور از جمله امکانات زیرساختی جهت رونق و توسعه پایدار شهری می باشد. طبق معیار سازمان جهانی یونسکو شهر خلاق شهری است که از نوآوری ها و توانمندی های شهروندان در توسعه پایدار شهری استفاده کند و تفکر خلاق ساکنان، همگام و هماهنگ با مدیریت شهری حرکت کند.شهر خلاق به معنای شهروندان خلاق است. محیط های شهری باید از شرایطی برخوردار باشند که بتوانند این سرمایه ها را جذب کرده و حفظ نمایند. اگر بتوانیم شرایطی فراهیم کنیم که مردم بتوانند بر اساس تخیلات بلند پروازانه خود، فکر، برنامهریزی و عمل کنند و فرصت های توسعه پایدار به طور مداوم تکامل یابد، میتوانیم به تحقق شهر خلاق در جهت توسعه پایدار شهرها نزدیکتر شویم. شهری که بتواند به شکلی خلاقانه استعداد همکاری جمعی را در راستای حرکت به سمت پایداری پیش گیرد، موفق ترین شهر خواهد بود .در این مقاله با بررسی مفهوم شهر خلاق و نمونه های عملی بروز خلاقیت، سرزندگی و پایداری در شهرهای جهان، به ارایه راهکارهایی جهت ایجاد شهرهایی خلاق و پایدار در کشورمان می پردازد.کلیدواژه ها
شهر خلاق، توسعه پایدار شهری، شهروندان خلاقمقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.