اولویت بندی کاربردهای امنیتی داده ها مبتنی بر فناوری بلاکچین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی در مهندسی کامپیوتر، فناوری اطلاعات و پردازش داده ها
  • کد COI اختصاصی: CITCOMP03_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1800
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ثقفی

دانشیار گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت ، دانشگاه تهران، تهران، ایران

منصوره حورعلی

استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

مریم پاکیاری

دانشجو کارشناسی ارشد، گروه مهندسی صنایع، واحد تهران شمال، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

در عصر حاضر امنیت شبکه های کامپیوتری و ایمن سازی زیرساخت فناوری اطلاعات به یکی از چالشهای مهم برای بسیاری از سازمانها و موسسات مدرن اطلاعاتی تبدیل شده است. کارشناسان فناوری اطلاعات همواره با این پرسش مواجه هستند که علل بروز مشکلات امنیتی در یک شبکه کامپیوتری چیست و چگونه می توان بطور سیستماتیک در جهت ایجاد و نگهداری ایمن زیرساخت فناوری اطلاعات و منابع موجود بر روی آن قدم برداشت. از آنجا که هر فناوری دارای مزیتها و نقاط ضعفی است پیوسته باید در جستجوی فناوریهایی بود که نقاط ضعف فناوری های پیشین را پوشش دهد. فناوری نوظهور بلاکچین پاسخی به چالشهای امنیت داده ها است. هدف از این مقاله شناسایی و رتبهبندی کاربردهای امنیتی بلاکچین است. پژوهش حاضر یک پژوهش نظری است و چون نتایج آن در صنایع مختلف برای مدیران قابل استفاده خواهد بود از نوع تحقیق کاربردی است. قلمرو زمانی این تحقیق مربوط به سال 1397 و قلمرو مکانی آن در کشور ایران و مورد مطالعه شرکت گلرنگ است. ابتدا ویژگیها و کاربردهای آن در زمینه ی امنیت داده ها معرفی میشود و با استفاده از نظر خبرگان و روش تحلیل سلسه مراتبی داده ها، این کاربردها در شرکت گلرنگ رتبهبندی میشود. نتایج این تحقیق نشان داد دو کاربرد امنیتی بلاکچین امنیت سایبری و پولشویی دارای بیشترین اولویت هستند. در ادامه نحوه استفاده از بلاکچین برای ایجاد امنیت در این دو کاربرد ارایه شد.

کلیدواژه ها

بلاک چین، امنیت اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.