بروز تشنج دیررس در بیماران سندرم انسفالوپاتی برگشت پذیر خلفی و ارتباط آن با یافته های تصویربرداری در بیماران ارجاع داده شده به بیمارستان شهر زاهدان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره بین المللی صرع ایران
  • کد COI اختصاصی: EPILEPSEMED15_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3694
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا خسروی

مرکز تحقیقات ایمونولوژی بالینی، گروه نورولوژی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

حامد امیری فرد

گروه نورولوژی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

اسماعیل پاراد

پزشک عمومی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

چکیده

پیش زمینه: سندرم آنسافالوپاتی برگشت پذیر خلفی (PRES) ، یک سندرم بالینی است که با مشخصات سردرد، گیجی، کاهش سطح هوشیاری، تشنج و اختلالات بینایی شناخته می شود. چندین وضعیت بالینی، از جمله عوارض بارداری ممکن است منجر به PRES شوند. هدف: هدف این مطالعه تعیین میزان بروز تشنج دیررس در بیماران سندرم آنسفالوپاتی برگشت پذیر خلفی و ارتباط آن با یافته های تصویربرداری در بیماران ارجاع شده به بیمارستان شهر زاهدان است. روش ها: این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 38 بیمار مبتلا به PRES که به بیمارستان شهر زاهدان ارجاع داده شده اند انجام شد. اطلاعات بیماران از سوابق بالینی آنها استخراج شد. ما بیماران را به مدت حداقل 9 ماه پیگیری و ارتباط بین تشنج دیررس و یافته های تصویربرداری در MRI را با علایم عصبی مرتبط با اکلامپسی/پره اکلامپسی در بیماران، تجزیه و تحلیل کردیم. یافته ها: در میان بیماران، 31 بیمار ( 57 . 81 %) مبتلا به اکلامپسی و 7 بیمار ( 43 . 18 %) مبتلا به پره اکلامپسی بودند. تشنج دیررس در 2 بیمار ( 5%) گزارش شد. شایع ترین یافته های تصویر برداری در MRI شامل: ادم در 100 %، ایسکمی در 5. 60 % و خونریزی مغزی در 8. 15 % بیماران مشاهده شد. شایع ترین و ناشایع ترین محل ضایعه مغزی به ترتیب لوب پاریتال ( 84 . 86 %) و ساقه مغز ( 63 . 2%) بود. هرچند ما هیچ ارتباط معنی داری بین تشنج دیررس و محل ضایعه مغزی نیافتیم. نتیجه گیری: یافته های ما در این مطالعه پیشنهاد می کنند که پیش آگهی در بیماران PRES مطلوب است. با توجه به میزان پایین تشنج دیررس در این بیماران، به نظر نمی رسد که تجویز داروهای ضد تشنج ضروری باشد.

کلیدواژه ها

؛ PRES ، پره اکلامپسی، اکلامپسی، علایم نورولوژیک، یافته های تصویربرداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.