بررسی تغییرات گستره تالاب زریبار با استفاده از سنجش ازدورو سامانه اطلاعات مکانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی مستندنگاری میراث طبیعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: DNCH01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 388
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین غیاثوندننجی

دانشجوی کارشناسی ارشد سامانه اطلاعات مکانی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

شاهو خادمی

دانش آموخته کارشناسی ارشد سامانه اطلاعات مکانی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

عباس مالیان

استادیار گروه مهندسی نقشه برداری، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

فرهاد حسینعلی

استادیار گروه مهندسی نقشه برداری، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

چکیده

گسترش و نوع دخالت های بشری در اکوسیستم و تاثیر آن بر روی منابع مختلف زیستی برحسب نیازهای بسیار پیچیده او در قرن حاضر،به حدی رسیده است که با هیچ یک از ادوار گذشته تمدن های بشری قابل مقایسه نمی باشد. به عبارت دیگر طبیعت بازیچه خواسته های افراطی انسان ها شده است. حاصل این دخالت ها و نادیده انگاشتن اصول صحیح زندگی با طبیعت منجر به فرسایش، آلودگی محیط زیست و بسیاری دیگر از بلایای طبیعی شده است. امروزه عدم استفاده صحیح از اراضی و تغییرات کاربری اراضی از قبیل تبدیل جنگل ها و مراتع به اراضی کشاورزی، چرای مفرط، عدم استفاده صحیح از اراضی کشاورزی، شخم روی شیب های تند، جاده و ساختمان سازی بی رویه، این خطرات را افزایش داده است. آشکارسازی و پیش بینی تغییرات کاربری اراضی، ازجمله ابزارهای مدیریت منابع طبیعی و ارزیابی تغییرات اکوسیستم بشمار می آیند . هدف از این تحقیق آشکارسازی تغییرات فیزیکی تالاب زریبار در یک دوره 60 ساله با استفاده از عکس هوایی و تصاویر ماهواره ای سنجنده استر و تصاویر ماهواره لندست 8 می باشد. ابتدا داده های موجود ازنظر تصحیحات هندسی، جوی و رادیومتری موردبررسی قرارگرفته اند و سپس عکس هوایی با استفاده از روش تفسیر و تصاویر ماهواره ای با روش نظارت شونده بیشترین شباهت، طبقه بندی شدند و سرانجام به تحلیل آماری روند تغییرات و آشکارسازی تغییرات در این دوره زمانی پرداخته می شود. بررسی نتایج آشکارسازی تغییرات در سه دوره زمانی1335,1381,1396حاکی از تغییر شدید گستره رده آب از 1297 هکتار در سال 1335 به 1086 هکتار در سال 1381 و 643 هکتار در سال 1396 می باشد

کلیدواژه ها

سنجش ازدور، آشکارسازی تغییرات، تحلیل کاربری اراضی، میراث طبیعی، تالاب زریبار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.