جایگاه انواع مجازهای تصویری در پوستر های با موضوع میراث فرهنگی و طبیعی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مستندنگاری میراث طبیعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: DNCH02_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 461
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه عمومی خوزانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ارتباط تصویری دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی،

آتوسا اعظم کثیری

استادیار گروه ارتباط تصویری دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی،

چکیده

تحقیق حاضر با عنوان جایگاه انواع مجازهای تصویری در پوسترهای با موضوع میراث فرهنگی و طبیعی یک مطالعهی تحلیلی است که به شیوه ی کیفی پژوهش و به روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است.هدف اصلی از این تحقیق به طور کلی بررسی کاربرد انواع مجاز در پوسترهای مربوط به میراث فرهنگی و طبیعی و به طور خاص شناخت انواع مجاز و تاثیر این فنون بلاغی در تاثیرگذاری و انتقال پیام به مخاطب است. در ابتدا تعریف کوتاهی از میراث فرهنگی و طبیعی و نشانه آمده است و بعد از شناخت مجاز و انواع آن 5 نمونه موردی از پوسترهای میراث فرهنگی و طبیعی مورد تحلیل قرار گرفته است. استعاره، مجاز مرسل، مجاز جزء به کل و طنز یا کنایه از مجازهای اصلی هستند. طراح با استفاده از انواع مجاز در طراحی پوستر، میتواند به یک اثر خلاق و تاثیرگذار دست پیدا کند. با توجه به اینکه مجازها در توصیف و تفسیر چیزها، همچنین در فهم و یادگیری آن نقش مهمی دارند؛ میتوان در امر آموزش و فرهنگ سازی برای حفظ میراث فرهنگی و طبیعی بهره برد.در نمونههایی که مورد تحلیل قرار گرفته است، مجازها در فعالسازی و انتقال معنا و حتی ساخت معنا نقش مهم و موثری دارند. همچنین با برانگیختن حس کنجکاوی مخاطب ارتباطی دوسویه بین پوستر و مخاطب برقرار میکند. مجاز مرسل با واقعیت پیوند دارد و مخاطب را قانع میسازد. مجاز جزء از کل از زیاده گویی پرهیز میکند و کنایه در تصویر میتواند تلنگری به مخاطب باشد. استعاره به تصویر معنا میدهد و به دلیل شاعرانگی بیان را شیرین تر میکند. ضمن اینکه خود پوستر در صورت داشتن یک تصویر و متن نیز به دلیل ماهیت هنری و فرهنگی، خود میتواند به عنوان یک سند و در طول زمان به عنوان یک میراث تلقی شود.

کلیدواژه ها

پوستر، میراث طبیعی و فرهنگی، انواع مجاز، استعاره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.