بررسی روش های تقویت و بهسازی سازه های میراث فرهنگی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مستندنگاری میراث طبیعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: DNCH02_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 492
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیرا وفایی بانه

دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

کوشا وفایی بانه

دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

چکیده

با اشاره به اینکه تاریخ هر کشوری شناسنامه مردم آن کشور است و حفظ اصالت و فرهنگ نیز یک ارزش اجتماعی بشمار می رود ر نگهداری از بناهای ارزشمند تاریخی که نشانگر مسیر رشد و تعالی تمدن بشری است دارای اهمیت ویژه ای می باشد . هر کشوری تلاش میکند با بکارگیری روش های مختلف مرمت و بهسازی از تخریب ابنیه تاریخی و میراث فرهنگی خود جلوگیری کند . ایران به عنوان کشوری که دارای تمدن کهن است ر میراث دار بنا های ارزشمند تاریخی باستانی فراوانی می باشد . مصالح مرسوم ساخت وساز در گذشته شامل مصالح بنایی نظیر خشت و گل ر سنگ ر چوب و آجر بوده ر و این مصالح با توجه به ضعف در ساختار فیزیکی و پایین بودن ظرفیت برشی و کششی آنها ر به عنوان مثال در برابر نیروهای بسیار قوی زلزله مقاومت ندارند و دچار خسارت های سنگینی می شوند ر متاسفانه تا به حال در کشور ما در این زمینه کار اساسی روی سایت ها و مجموعه های تاریخی انجام نشده ر و در عمل اقداماتی که انجام شده بدون در نظر گرفتن ارتقاء عملکرد سازه ای بنا ها بوده است . میتوان با روشهای فنی و تخصصی خاص، رفتار لرزهای این گونه بناها را در برابر نیروهای لرزه ای ناشی از زلزله بهبود بخشیده و با مقاوم سازی آثار تاریخی، میزان خسارت را در ابنیه تاریخی به حداقل ممکن کاهش داد. در این مقاله با تفکیک اجزا ر تعدادی از روش های مقاوم سازی متعلق به هر کدام را مورد بررسی قرار داده ایم .

کلیدواژه ها

بهسازی لرزه ای ر میراث فرهنگی ر روشهای تقویت ،سازه بنایی سنتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.