شناسایی و انتخاب شاخص های موثر بر توسعه بنادر پایدار (بنادر شمالی ایران)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم مدیریت، اقتصاد و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MPCONF04_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 510
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره جهاندارلاشکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیزیت صنعتی، دانشگاه مازندران

عبدالحمید صفایی قادیکلایی

استاد گزوه مدیزیت صنعتی، دانشگاه مازندران

محمد ولی پورخطیر

استادیار گزوه مدیزیت صنعتی، دانشگاه مازندران

چکیده

در دهه های گذشته، رشد فوق العاده ای در تجارت دریایی و همچنین صنعت بندر وجود داشته است. بنادر، که به عنوان تسهیل کننده های تجاری درنظر گرفته می شوند، نقش مهمی در زنجیره تامین جهانی و سیستم اقتصادی ایفا می کنند. پس از جهانی شدن اقتصاد، تحول چشمگیری در حمل و نقل دریایی صورت گرفته است. با توجه به این که اکثر تبادلات کالا در دنیا از طریق صنعت حمل و نقل دریایی انجام می شود، در صورتی که بنادر به درستی اداره شوند و از ظرفیت های خود به نحو مطلوب استفاده کنند، چرخ اقتصاد کشورها به شمار می روند. بنادر گره های کلیدی در زنجیره تامین و شبکه حمل و نقل هستند. از آنجایی که بنادر کارآمد برای توسعه اقتصادی یک کشور یا منطقه خاص، حیاتی هستند، توسعه آنها باید با توجه به حفاظت از محیط زیست و مسایل اجتماعی متعادل باشد. با توجه به مشکلات جدی محیط زیست که ناشی از رشد اقتصادی سریع و فشار مشکلات اکولوژیکی در جهان است، تاثیرات زیست محیطی عملیات و توسعه بندرها به یک موضوع با اهمیت تبدیل شده است. این پژوهش با هدف شناسایی و انتخاب شاخص های موثر بر توسعه بنادر پایدار، با توجه به بنادر شمالی ایران انجام شده است. در این پژوهش با استفاده از مطالعه تحقیقات پیشین و ادبیات تحقیق، شاخص های پایداری بنادر استخراج شد و با استفاده از نظر خبرگان بنادر شمالی ایران توسط تکنیک دلفی فازی بومی سازی گردید. از 29 شاخص استخراج شده، 20 شاخص کلیدی برای توسعه بنادر پایدار که مقداری دی فازی شده آن ها 7 و بالاتر بود، مورد پذیرش قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

پایداری بنادر، شاخص های پایداری، دلفی فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.