مروری بر الگوریتم های رمزنگاری در شبکه های حسگر بی سیم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی کامپیوتر، فناوری اطلاعات و کاربردهای هوش مصنوعی
  • کد COI اختصاصی: CEITCONF02_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 999
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید رضا نبوی

مربی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران

نفیسه اوسطی عراقی

استادیار، گروه مهندسی کامپیوتر، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران

مهدی نجفی

مربی، دپارتمان مهندسی برق و کامپیوتر، دانشکده امیرکبیر، دانشگاه فنی و حرفه ای استان مرکزی، اراک، ایران

چکیده

شبکه حسگر بی سیم را می توان یک شبکه خود سازمان یافته دانست که متشکل از گره های حسگر کوچک با منابع محدود انرژی،پردازشی، حافظه ای می باشد. امروزه این نوع شبکه ها برای طیف گسترده ای از کاربردها از جمله نظارت بر وضعیت بیمار، نظارت برمحیط زیست، نظارت بر مناطق امنیتی و ... گسترش یافته اند. با توجه به اینکه این نوع شبکه ها بر زیر ساخت ثابت تکیه نمی کنندو ممکن است در هر لحظه اطلاعات بصورت غیرقانونی مورد شنود، دستکاری و تخریب قرار بگیرد امنیت به چالش بزرگی تبدیل میشود که این شبکه ها را تحت تاثیر قرار می دهد و افزایش سطح امنیت در این نوع شبکه ها همواره از اهمیت ویژه ای برخورداراست. الگوریتم رمزنگاری باید برای سناریوهای کاربردی شبکه های حسگر بی سیم مناسب باشد و متناسب با منابع محدود این نوعشبکه ها انتخاب شود. در این مقاله، به چالش های پیش رو در شبکه های حسگر بی سیم پرداختیم و نحوه انتخاب الگوریتمرمزنگاری مناسب برای شبکه های حسگر بی سیم را بیان کردیم. سپسالگوریتم های رمزنگاری را بر اساس متقارن یا نامتقارن بودنآن ها دسته بندی کردیم، مزایا و معایب هر یکرا بیان و با یکدیگر مقایسه شدند.

کلیدواژه ها

رمزنگاری، شبکه های حسگر بی سیم، امنیت، کلید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.