استفاده بهینه از انرژی های پاک و تطبیق آن با نیازهای روزانه فضاهای مسکونی در شهر رامسر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی معماری و شهرسازی پایدار درخاورمیانه و جنوب آسیا
  • کد COI اختصاصی: CAMU05_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 404
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شبنم زارعیان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بین المللی کیش

محمدرضا قربانی پارام

عضو هییت علمی دانشگاه دماوند

چکیده

امروزه با توجه به استفاده وسیع از انرژی های فسیلی به ویژه در ساختمان های مسکونی، استفاده از انرژی های پاک به عنوانمنابعی تجدیدپذیر و در دسترس نظیر انرژی خورشیدی، انرژی آب، انرژی باد، انرژی زمین گرمایی، انرژی امواج دریا، جهتتامین نیازهای گرمایشی، سرمایشی و تولید الکتریسیته مورد توجه قرار گرفته اند. در این پژوهش به منظور تفهیم بیشترموضوع از روش تحلیلی- توصیفی استفاده شده و به معرفی انرژی های پاک و بخصوص انرژی زمین گرمایی، انرژی خورشیدی،انرژی باد و استفاده از آب حاصل از جمع آوری باران، پرداخته به نحوی که با بررسی منابع گوناگون موجود در مورد هر یکاز موارد فوق به ارزیابی و امکان سنجی استفاده از انرژی های پاک در سطح شهرستان رامسر اشاره می شود. در ادامه درصورت وجود ظرفیت و بستری مناسب راهکارهایی جهت بهره برداری و استفاده بهینه از این انرژی ها در ساختمان هایمسکونی ارایه می گردد. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که شهرستان رامسر به جهت وجود منابع زمین گرمایی دارایظرفیت غنی بوده و می توان جهت گرمایش ساختمان مسکونی بهره جست. در مورد استفاده از انرژی خورشیدی علیرغموجود برخی موانع نظیر تعداد کم ساعات آفتابی در ایام سال و تعداد قابل توجه روزهای بارانی بهره برداری از آن امکان پذیراست. استفاده از انرژی باد که بطور مرسوم برای تولید الکتریسیته جهت مصارف صنعتی و خانگی صورت می گیرد با توجهبه کم بودن سرعت باد در شهرستان رامسر عملی نخواهد بود. با توجه به آمار بالای بارش ماهانه و متوسط سالانه ی آن درسطح شهرستان رامسر بررسی ها نشان می دهد که جمع آوری باران با توجه به شرایط اقلیمی حایز اهمیت است.

کلیدواژه ها

انرژی های پاک، امکان سنجی، ساختمان های مسکونی، رامسر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.