اثرات تغییر اقلیم و انقلاب انرژی بر شهرسازی پایدار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی معماری و شهرسازی پایدار درخاورمیانه و جنوب آسیا
  • کد COI اختصاصی: CAMU05_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رومینا سیاح نیا

استادیار پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی

آرش جزینی

دانش آموخته برنامه ریزی محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

گرمایش زمین و تغییر اقلیم یکی از مهم ترین دلایل سختی زندگی و کاهش آسایش انسان در این دوران شده است. ازآنجایی که بزرگترین زمینه ساز گرمایش زمین را از انتشار گازهای گلخانه ای برآورد نموده اند ، نیاز است خرد جهانیان واراده کشورها را بر کاهش انتشار هم سو شود. در سال های نخستین هزاره سوم طرحی به نام B4.0 برای نجات کرهزمین داده شده است که یکی از اهداف آن کاهش خالص انتشار کربن تا 80 % در سال 2020 میلادی نسبت به مقدار آندر سال 2008 بوده است .از سویی دیگر بالاترین سهم انتشار به دلیل تولید و استفاده روز افزون انرژی می باشد، به گونهای که تنها با صرفه جویی و مدیریت در بخش انرژی می توان به هدف طرح B4.0 نزدیک شد. هدف این مقاله معرفی اقداماتی ایست که برای صرفه جویی انرژی وجبران 30 % رشدی که به پیش بینی آژانس بین الملی انرژی بین سال های2006 تا 2020 در تقاضای جهانی انرژی ایجاد خواهد شد، باید انجام داد. در این نوشتار مروری بر داده ها و پایش هایجهانی خواهیم داشت و انطباق این اهداف و دست آوردها را در کشور ایران بررسی خواهیم نمود. با بررسی داده هاینزدیک به سال 2020 آنچه دراین بررسی به دست آمد کلیدواژه کارایی در انرژی است که تنها راه پاسخ گویی به دو نیازروز افزون و نا همسو یعنی انرژی و کاهش انتشار در یک زمان است . نتیجه به دست آمده تنها رسیدن به کارایی نیست.بلکه نیاز به انقلابی همه سویه در کارایی می باشد که در کسب و کار طبق معمول امروزه به ویژه در ایران بکار گرفتهنشده است. راهبرد اصلی، بررسی دست آورد های برون مرزی و بومی سازی آنها در شرایط اقلیمی-اقتصادی-فرهنگیایران به منظور بهبود کارایی مصرف انرژی می باشد.

کلیدواژه ها

گازهای گلخانه ای، گذار انرژی، انتشار، افزایش درجه حرارت زمین، انرژی تجدید پذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.