کنترل هماهنگ توربین های بادی و ادوات پایدارساز جهت کنترل موثر فرکانس سیستم های قدرت چند ناحیهای دارای محدودیتهای فیزیکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش بین المللی انرژی
  • کد COI اختصاصی: IEC12_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 435
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا محمدی

دانشکده ی مهندسی، گروه برق، دانشگاه زنجان

ابوالفضل جلیلوند

دانشکده ی مهندسی، گروه برق، دانشگاه زنجان

منصور اوجاقی

دانشکده ی مهندسی، گروه برق، دانشگاه زنجان

قباد شفیعی

دانشکدهی مهندسی، گروه برق، دانشگاه کردستان

چکیده

کنترل بار فرکانس (LFC) یکی از مهمترین مسایل سیستم های قدرت چند ناحیه ای است. در این مقاله مدل جامع و واقعیتر کنترل خودکار تولید (AGC) سیستم های قدرت چند ناحیه ای با مشارکت مزارع بادی مبتنی بر ژنراتورهای القایی دو سو تغذیه (DFIG) ، ابررسانای ذخیره ساز میدان مغناطیسی (SMES) و همچنین شیفت دهندهی فاز کنترل شده ی تریستوری (TCPS) بین ناحیه ای با در نظرگرفتن محدودیت نرخ تولید (GRC)، باند مردهی گاورنر (GDB ) و تاخیر زمانی (TD ) کانال های مخابراتی در واحدهای تولیدی مبتنی بر ژنراتورهای سنکرون ارایه شده است. رشد چشمگیر توربین های بادی به عنوان یکی از منابع تجدیدپذیر و افزایش نفوذ آن در تولید توان و به موازات آن سیستم های ذخیره ساز انرژی موجب شده که در مطالعات مربوط به کنترل فرکانس نیز مورد توجه قرار گیرند. در این مقاله با بهره گیری از الگوریتم ژنتیک (GA) که الگوریتمی فرا ابتکاری و الهام گرفته از طبیعت است، ضرایب مربوط به کنترل کننده ی توربین های بادی، ابررسانای ذخیره ساز انرژی و شیفت دهندهی فاز کنترل شده ی تریستوری به گونه ای بهینه شده است که به طور هماهنگ و موثر موجب کاهش نوسانات فرکانسی بین ناحیه ای ناشی از اغتشاش در یک سیستم قدرت سه ناحیه ای دارای محدودیت های فیزیکی شوند. شبیه سازی های انجام گرفته در حوزهی زمان به کمک نرم افزار MATLAB/SIMULINK نشان دهنده ی صحت روش پیشنهادی و سادگی در پیادهسازی نسبت به دیگر روش های معرفی شده است.

کلیدواژه ها

سیستم قدرت- توربین بادی- ابر رسانای ذخیره ساز میدان مغناطیسی- شیفت دهنده ی فاز کنترل شده ی تریستوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.