بررسی سیاست های توسعه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش بین المللی انرژی
  • کد COI اختصاصی: IEC12_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 680
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ولی الهی

گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران

عالیه کاظمی

گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران

مهناز حسین زاده

گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران

چکیده

انرژی یکی از عوامل اصلی پیشرفت جوامع است. توسعه صنعتی کشور، نیازمند استفاده بیشتر از انرژی است. افزایش مصرف انرژی باعث انتشار گازهای گلخانه ای و آلاینده های هوا میشود، لذا در دهههای اخیر تلاش بر این بوده که همواره از سوخت هایی استفاده شود که میزان آلایندگی آنها در مقایسه با دیگر سوخت ها در سطح پایین تری باشد. در این راستا کشورهای مختلف در جهت جایگزین کردن سوخت های جدید تلاش میکنند. هدف از مدل توسعه داده شده در این مطالعه تحلیل روابط موجود و متغیرهای مهم تاثیرگذار و تاثیرپذیر از تولید و مصرف انرژی و رابطه آن با انتشار گازهای گلخانه ای است. در این مطالعه با استفاده از رویکرد پویایی سیستمی سیاست های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. شش سناریو شامل افزایش سرمایه گذاری در انرژی برق آبی، افزایش سرمایه گذاری در انرژی بادی، افزایش سرمایه گذاری در انرژی خورشیدی، افزایش قیمت حامل های سوخت، سناریوی ترکیبی افزایش همزمان سرمایهگذاری در انرژی های تجدیدپذیرو قیمت سوخت و سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدیدپذیر از طریق مقایسه آن با استانداردهابررسیی بین المللی مورد قرار گرفته است. طبق سناریوهای مورد بررسی در این تحقیق، مشخص گردید که انرژی بادی بهترین گزینه برای سرمایه گذاری در کشور میباشد که یکی از دلایل آن علاوه بر هزینه توسعه کمتر آن نسبت به دیگر انرژی های تجدیدپذیر، وجود مناطق بادخیز فراوان در کشور است.

کلیدواژه ها

انرژی- انرژی تجدیدپذیر- پویایی شناسی سیستم گازهای-شبیه سازی- گلخانه ای- مصرف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.