بررسی اثر کیفیت گزارشگری مالی بر بندهای تعدیلی حسابرسی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی حسابرسی و نظارت مالی ایران
  • کد COI اختصاصی: AUDITING01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 578
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین بشیری منش

استادیار دانشگاه پیام نور بیرجند

مریم پاکدل

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد واحد فردوس

چکیده

تحقیق حاضر به بررسی اثر کیفیت گزارشگری مالی بر بندهای تعدیلی گزارش حسابرسی می پردازد. برای اندازه گیری کیفیت گزارشگری مالی از سه مدل کوتاری همکاران(2005)، کازنیک (1999) و مک نیکلز و استابن (2008) استفاده گردید. جامعه آماری برای گردآوری متغییرها ، شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سالهای 1388 تا 1393 می باشد که از میان شرکت های بورسی، در مجموع 129 شرکت از طریق حذف سیستماتیک به عنوان نمونه آماری انتخاب شده است. نتایج تحقیق با استفاده از تجزیه و تحلیل رگرسیون لجستیک نشان داد که در هر سه مدل بین کیفیت گزارشگری مالی و تعدیلات حسابرسی رابطه منفی وجود دارد.یعنی هر چه کیفیت گزارشگری مالی در یک شرکت افزایش یابد، بند های تعدیلی حسابرس در رابطه با اقلام صورت سود و زیان کاهش می یابد. همچنین یافته ها نشان می دهد استقلال هیات مدیره تاثیر منفی و معناداری بر بندهای تعدیلی حسابرس داشته ولی درصد سهام شناور، چرخه عملیاتی و اهرم مالی تاثیر مثبتی بر بند های تعدیلی حسابرس دارند.

کلیدواژه ها

کیفیت گزارشگری مالی، بندهای تعدیلی حسابرسی ، اقلام تعهدی اختیاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.