الگوپذیری طراحی های تاریخ گرا با رویکردهویتی (نمونه موردی: ساختمان شهرداری شهر شبستر با رویکرد معماری ایرانی)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_1536
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا السادات طباطبایی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب،

مجتبی رضازاده اردبیلی

دانشیار دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران،

چکیده

طراحی های تاریخ گرا، با تاکید برشناخت، تداوم و الهام از الگوهای معماری ایرانی - البته در تلفیق با تکنولوژی مدرن- نقش مهمی را در حفظ هویت معماری ایرانی و به تبع هویت شهری دارند و از انجا که شهر بستر شکل گیری جامعه و نمایشگاه معرفی افکار مردم است، نقش مهمی را در شناساندن هویت ملی ایفا می کند. بنابراین فرم شهر و مناظر شهری باید باالگوهای معماری سنتی ایرانی انطباق داشته باشد تا بتواند به گونه ای درست هویت آن را بیان کند. بدین ترتیب با روش کیفی تحلیل محتوا برای شناخت الگوهای معماری ایرانی به آرای صاحب نظران معماری مراجعه شد و پنج اصل مشترک از بین آنها برگزیده شد که با بررسی و تجزیه و تحلیل این الگوهادر دو نمونه ساختمان عمومی معاصر، زمینه نظری مناسبی برای شناخت و تداوم طراحی های تاریخ گرا فراهم آمد. سپس برای درک عمیق تر موضوع، یک نمونه طراحی شده توسط نگارندگان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نتیجه ای که حاصل شد حاکی از موفقیت طراحی های تاریخ گرا در خلق فضاهای امروزین با بهره گیری از اصول و الگوهای روابط فضایی سنتی بود و همچنین براین باور است که ساختمانهای سبک تاریخ گرا، گاه شباهت فرمال و ظاهری با آثار گذشتگان دارند و گاه هیچ شباهت ظاهری با آن ندارند ولی در هر حال بیان معماری آنها در تداوم اندیشه های گذشته و در امتداد آن تجربه هاست و از این منظر است که خصوصا ساختمانهای عمومی شهر بر تشخیص و تشکیل صحیح هویت شهر و به تبع هویت فردی و جمعی تاثیری عمیق دارند.

کلیدواژه ها

تاریخ گرا، هویت، الگو، معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.