تاثیر تغییر کاربری بر معماری داخلی نمونه تغییر کاربری خانه تاریخی نعمت زاده تبریز به هتل سنتی (خانه هتل)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_1239
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1658
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید شاطری وایقان

گروه معماری، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران -

امیر حسین فرحی نیا

گروه معماری، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران -

چکیده

امروزه در شهر تبریز خانه های تاریخی شاخص ارزشمند وجود دارد، که با بررسی ها صورت گرفته نشان این هستند که تا کنون با وجود معماری داخلی متنوع نظیر تزیینات، نقوش مختلف، و ویژگی های خاص، مطالعه کاملی درباره آن ها انجام نگرفته است، اما به واسطه وجود نمونه های با ارزش از دوره های مختلف تاریخی، در معرض تخریب قرارگرفتن آن ها به واسطه تغییر شیوه زندگی، تعداد مالکین، مهاجرت و به طور کلی از دست دادن جذابیت ها برای زندگی امروز، بررسی این خانه ها ضروری است. به دلیل آن که بیشترین تعداد خانه های تاریخی موجود تبریز، قاجاری می باشند. طراحی ساختمان های مسکونی، هنگامی مقبولیت و معقولیت خود را تثبیت می کنند که از معیارهایی برخاسته از توان سرزمین و نیاز جامعه شکل بگیرد و با گذشت زمان، همچنان توان پاسخگویی خود را حفظ کند. بسیاری از بناهای قدیمی توانسته اند با تغییر کاربری به نیازهای معاصر پاسخگو باشند. این پژوهش از حیث نوع، با توجه به اهداف آن تحلیلی – اسنادی است؛ و از حیث راهبرد تحقیقی با توجه به مبنای تفسیری استنتاجی و نوع مستندات مورد استفاده، از نوع تفسیری – تاریخی است. خانه نعمت زاده در بافت قدیم تبریز با انعطاف پذیری بالا توانسته است به یک هتل سنتی (خانه هتل) تبدیل گردد. نوشتار حاظر با بررسی کاربری قدیم و جدید بنای حاضر سعی بر این دارد که تا با مفاهیم واحد و با حفظ سبک و اصول بصری اولیه بنا با تغییر کاربری موجب روح تازه در بنا و بازگرداندن فعالیت دوباره به این اثر شود.

کلیدواژه ها

معماری داخلی، تغییر کاربری، تزیینات، خانه نعمت زاده، هتل سنتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.