بررسی پتانسیل زئولیت طبیعی در جلوگیری از واکنش قلیایی- سیلیسی سنگدانه های بتن
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM01_0988
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 520
نویسندگان
استادیار، گروه مهندسی عمران ، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران،
چکیده
تحقیق فوق برای ارزیابی پتانسیل زئولیت طبیعی در جلوگیری از واکنش قلیایی-سیلیسی سنگدانه های بتن می باشد. برای این منظور از زئولیت طبیعی میانه به همراه سنگدانه های زنبیل داغی و آناخاتون که دارای خاصیت واکنش زایی هستند استفاده شده است. همچنین میکروسیلیس به عنوان ماده مقایسه ای با زئولیت نیز در این آزمایش مورد استفاده قرار گرفته است. پس از تحلیل فیزیکی و شیمایی کانی زئولیت، انبساط طولی نمونه ها با درصدهای جایگزینی زئولیت و میکروسیلیس با بخشی از سیمان اختلاط صورت گرفته و نتایج حاصل از مقایسه با نمونه شاهد بیانگر اینکه زئولیت با 20 درصد جایگزینی موجب کنترل واکنش قلیایی-سیلیسی در هر دو سنگدانه می باشد. همچنین با توجه به اینکه میکروسیلیس با جایگزینی 11 درصد در سنگدانه های زنبیل داغی و جایگزینی 7 درصد در سنگدانه های آناخاتون موجب کنترل واکنش قلیایی-سیلیسی می شود. با در نظر گرفتن عملکرد زئولیت و میکروسیلیس در کنترل عارضه1 ASR، زئولیت با توجه به حجم جایگزینی بیشتر، که باعث کاهش مصرف سیمان و درنتیجه کاهش آلودگی زیست محیطی می شود. همچنین از نظر اقتصادی، هزینه تهیه زئولیت در مقایسه با میکروسیلیس خیلی کمتر و مقرون به صرفه تر می باشد.کلیدواژه ها
زئولیت طبیعی، بتن سبز، واکنش قلیایی-سیلیسی(ASR)، محلول هیدروکسید سدیممقالات مرتبط جدید
- Green Infrastructure in the ۱۵ -Minute City: Ecological Resilience and Urban Sustainability
- مروری بر معماری آب انبارها ( نمونه موردی آب انبار شش بادگیر یزد)
- معماری بیونیک
- Urban Lighting and Perceptions of Safety: Impacts and Innovations
- تحلیل انرژی نهفته در چرخه عمر ساختمان با تمرکز بر اجزا، تاثیرات زیستمحیطی و راهکارهای بهینهسازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.