بررسی کالبد باغ ایرانی با تکیه بر اصول نشانه شناسی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM01_0738
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1000
نویسندگان
استاد گروه معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی
دانشجوی کارشناسی ارشد، معماری منظر، دانشگاه شهید بهشتی،
دانشجوی کارشناسی ارشد، معماری منظر، دانشگاه شهید بهشتی،
چکیده
علم نشانه شناسی با گذشت زمان خارج از علم زبان شناسی در دیگر علوم انسانی نیز نفوذ کرد که معماری از مهم ترین آنهاست. هدف از نشانه شناسی در علم معماری و دیگر ساحت های هنر، امکان بازخوانی آثار هنری به منظور رمز گشایی، تجزیه و تحلیل روابط ظاهری و مفاهیم بنیادین این آثار است. پژوهش روبرو سعی دارد با تبیین جایگاه علم نشانه شناسی در حوزه معماری منظر، به لایه های گوناگون معنایی به ویژه در باغ ایرانی دست یابد. معماری منظر که با بکارگیری عناصر کالبدی به برقراری ارتباط میان اثر و مخاطب می پردازد، ساحت کالبدی را در باغ ایرانی موجب می شود. لذا در این مقاله سعی شده کالبد مذکور به واسطه علم نشانه شناسی بررسی شده و امکان بازخوانش معماری باغ های ایرانی را فراهم آورد. بنابراین با شناخت ریشه های فکری و فلسفی موثر در شکل گیری کالبد باغ ایرانی و بهرمندی از نشانه شناسی در تعبیر و تفسیر مفاهیم مربوطه، ضمن استخراج لایه های معنایی در باغ ایرانی، پایه های کالبدی قابل استفاده در طراحی را نیز ارایه می شود. در این پژوهش از مطالعات کتابخانه ای و بررسی های میدانی استفاده شده است و روش تحقیق توصیفی-تحلیلی است.کلیدواژه ها
نشانه شناسی، باغ ایرانی، نماد در معماری، منظر، معماری باغ، نماد شناسیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.