پذیرش تجارت الکترونیک توسط مدیران بنگاههای کوچک و متوسط شهر اصفهان با استفاده از مدل پذیرش فناوری

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ICTM06_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2228
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی صنایعی

استاد گروه مدیریت دانشگاه اصفهان

سعید فتحی

عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه اصفهان

مهدی صادقیان

کارشناس ا رشد مدیریت بازاریابی دانشگاه اصفهان

چکیده

امروزه بنگاههای کوچک و متوسط سهم زیادی در فعالیتهای صنعتی کشورهای مختلف جهان از جمله ایران دارند ( برای مثال در ایران 85 درصد شرکتهای صنعتی، 93 درصد نیروی کار و تقریبا 30 درصد ارزش افزوده ) این بنگاهها در حال حاضر با مشکلات زیادی ساختاری، قانونی، فناوری، مالی و ... مواجه بوده و قادر به تولید محصولات قابل رقابت در بازارهای جهانی نیستند به نظر می رسد یکی از راهکارهای ارتقا موقعیت و جایگاه این بنگاهها برای رقابت در بازارهای جهانی تجارت الکترونیکی می تواند باشد. هدف این پژوهش بررسی عوامل موثر بر پذیرش تجارت الکترونیکی با استفاده از مدل تلفیقی پذیرش فناوری و مدل رفتار برنامه ریزی شده لی (2009) است. این پژوهش از نوع توصیفی - پیمایشی است و روش گردآوری مباحث نظری آن کتابخانه ای بوده و داده های ان از پرسشنامه محقق ساخته به دست آمده است جامعه آماری تحقیق مدیران شرکتهای کوچک و متوسط شهر اصفهان و تعداد نمونه آماری برابر 140 بوده است دراین پژوهش از معادلات ساختاری ( تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل مسیر) برای آزمون فرضیات استفاده شده است نتایج حاصل از پژوهش صورت گرفته حاکی از آن است که مدل مزبور مدل نظری قوی برای پذیرش تجارت الکترونیکی است. به علاوه دراین مدل اثر اعتماد و ریسک درک شده در پذیرش تجارت الکترونیکی مورد تایید قرار گرفت.

کلیدواژه ها

تجارت الکترونیکی، بنگاههای کوچک ومتوسط، مدل پذیرش فناوری،مدل رفتار برنامه ریزی شده، اعتماد، ریسک درک شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.