شناسایی و رتبه بندی معیارهای انتخاب مناقصه در پروژه های ساخت ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_0082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا امانی

گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران،

سیدعلی اکبر نیلی پور طباطبایی

استادیار گروه مهندسی صنایع، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران،

چکیده

در بسیاری از پروژه های ساخت در دنیا، کسب پیروزی در مناقصه کلید ورود به یک پروژه و دستیابی به سود بالقوه است. بنابراین اهمیت تمرکز بر فرآیند مناقصه و شناسایی عوامل موثر جهت بالا بردن شانس پیروزی ضروری به نظر می رسد. پژوهش های مختلفی جهت شناسایی عوامل تاثیر گذار بر تصمیم گیری مناقصه انجام شده است که با در نظر گرفتن شرایط کشوری خاص و یا در صنایع و مشاغل دیگر، مورد بررسی قرار گرفته بودند. لذا خلاء وجود معیارهای موزون اختصاصی با توجه به شرایط حاکم بر مناقصه پروژه های ساخت ایران مشهود بوده است. بدین منظور در این پژوهش با بررسی جامع جغرافیایی و زمانی پژوهش های پیشین، 23 تحقیق مبنا جهت تعیین معیارهای موردنظر انتخاب شد. تعداد 745 معیار موجود در این تحقیقات مورد بررسی قرار گرفت و با نظر گروه 11 نفره خبرگان و در قالب روش دلفی معیارهایی که بیشتر یا مساوی 5 بار تکرار شده بود به عنوان معیارهای انتخاب مناقصه در پروژه های ساخت ایران تعیین گردید. تعداد 43 معیار با شرایط پیش گفته وجود داشت که به 7 دسته تقسیم شده و با روش AHP فازی رتبه بندی صورت پذیرفت. معیارهای رقابت یا سلامت مناقصه، امکان تکمیل کردن مناقصه، در دسترس بودن سرمایه و سودمندی (سود بالقوه) دارای بیشترین اهمیت و کمترین اهمیت برای 4 معیار قیمت اسناد مناقصه، در دسترس بودن ابزار کار، نوع کارفرما (دولتی، خصوصی) و نیازمندی های خاص کارفرما تعیین گردید. با بررسی نتایج به دست آمده مشخص شد که وزن و اهمیت تعدادی از معیارها تفاوت های قابل توجهی با نتایج برخی از پژوهش های پیشین دارد.

کلیدواژه ها

مدیریت پروژه، مدیریت مناقصه، روش دلفی، AHP فازی، پروژه های ساخت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.