آیا خوشه های نرم افزار را می توان ایجاد کرد؟

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ICTM06_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1384
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید فعالیت

هیئت علمی جهاد دانشگاهی گروه پژوهشی اقتصاد کسب و کارهای کوچک و متوسط ج

مریم ذوالنوری

عضو گروه پژوهشی اقتصاد کسب و کارهای کوچک و متوسط جهاد دانشگاه تربیت مدر

چکیده

استقرار صنعت پویای نرم افزار برای پوشش نیازهای استفاده کنندگان داخلی فناوری اطلاعات و همچنین ورود به اقتصاد دانایی محور به عنوان یک مساله اساسی مورد توجه سیاستگذاران در اغلب کشورهای در حال توسعه قرار گرفته است و از میان الگوهای مختلف برای سازمان دهی بنگاههای فعال در حوزه نرم افزار ، رهیافت خوشه سازی نظرات زیادی را در سالهای اخیر به خود جلب کرده است. دراین مقاله تلاش گردیده است با مروری بر ادبیات خوشه های صنعتی در حوزه های فناوری پیشرفته و همچنین بررسی خوشه نرم افزار بنگلور ( به عنوان یک نمونه موفق) چارچوبی بر ایجاد بستر و شناسایی فرایندهای شکل گیری خوشه نرم افزار در ایران ارائه گردد. نتایج بررسی ها نشان میدهد که ظهور خوشه های نرم افزار موفق بر آیند عوامل مختلفی است که سیاستهای حمایتی و مناسب مستمر دولت یکی از شرایط لازم و نه کافی برای شکل دهی و تشکیل خوشه به شمار می رود و نمی توان انتظار داشت که بدون وجود عوامل دیگر نظیر نیروی کار تحصیل کرده حضور شرکتهای مهم مادر، سرمایه گذاران مخاطره پذیر، شبکه های ملی و بین المللی و ... یک خوشه نرم افزار راه اندازی گردد.

کلیدواژه ها

صنعت نرم افزار، خوشه سازی، بنگلور، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.